Ötajtósként is megjelenik a Hyundai Celesta Kínában


A tavaly bevezetett négyajtós Celesta után idén a Hyundai Motor kínai leányvállalata a típus ötajtós kompakt változatát is bemutatja,tovább bővítve ezzel a márka kínálatát. 

A Hyundai Motor kínai leányvállalata,a Beijing Hyundai Motor Company még 2016 végén mutatta be, majd tavaly tavasszal kezdte forgalmazni az új Celesta limuzint, amely a Verna és az Elantrta közötti piaci rést volt hivatott betölteni. Utóbbi negyedik generációs Yuedong modelljének padlólemezére épülve az autó modern formatervezése alatt jól kipróbált, hagyományos technológia lapul. 


A legújabb kémfotók szerint a Celesta típus új modellváltozattal bővül,hiszen elkészült az autó rövidebb, ötajtós változata is. A képek alapján az új modellváltozat a korábbiaktól eltérő lökhárítókat és hátsó lámpatestet kapott, amellyel együtt a hátsó rendszámtartó a lökhárítóról a csomagtérajtóra költözött. 

Az ötajtós változat hossza 105 milliméterrel 4 405 mm-re csökkent, miközben a szélesség is 15 mm-rel 1 750-esre szűkült. Eközben az autó 1 470 mm-es magassága és 2 650 mm-es tengelytávja nem változott, így az autó belső méretei valószínűleg ugyanakkora maradt. A csomagtér nyilván jóval kisebb lett, ám erről nincs adat.


A limuzinhoz hasonlóan az ötajtós újdonságot is a Hyundai egyetlen, 1.6 literes, 123 lóerős négyhengeres benzinmotorja mozgatja majd. Ugyan konkrét információ nincs, de az ötajtós is minden bizonnyal megkapja a limuzinhoz kínált hatfokozatú manuális és négyfokozatú hagyományos automata sebességváltót.   

A Hyundai várhatóan az áprilisi Pekingi Autószalonon mutatja majd be a Celesta ötajtós változatát,amelynek ára egyelőre még nem ismert. A limuzin 79 900 jüantól (kb. 3,1 mFt) indul, aminél az új modellvariáns várhatóan kissé olcsóbb lehet.  . 

Forrás: kolesa.ru

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei