Moon elnök is kipróbálta a Hyundai önvezető autóját


Jae-in Moon, Dél-Korea köztársasági elnöke az önvezető járművek biztonságos működésének bemutatása céljából maga is kipróbálta a Hyundai új modelljét.

Dél-Korea tavaly megválasztott köztársasági elnöke, Jae-in Moon a Szöul és Busan közötti autópályán egy 15 perces bemutató utazáson próbálhatta ki a Hyundai Motor legújabb önvezető üzemanyagcellás autóját, amely a napokon belül kezdődő téli olimpia alatt szállítja majd az utasokat. A próbára a Hyundai vállalat autonóm járműfejlesztési részlegének mérnöke is elkísérte a magas rangú vendéget. 


"Az önvezető üzemanyagcellás járművek az autók egy új típusát képviselik, amelyek a Moon elnök vezetése alatt álló közigazgatás által tervezett innovációs növekedés legfontosabb hajtóerejévé váltak" - mondja Wa Dae Cheong, a koreai elnöki hivatal képviselője. "Az elnök kész minden olyan céget meglátogatni és bátorítani, amely minőségi munkahelyeket tud biztosítani, miközben támogatja az innováció-alapú növekedést."


"Én vagyok az első nemzeti vezető, aki egy önvezető autóban utazik az autópályán, a Hyundai Motor pedig az első olyan autógyártó a világon, amely üzemanyagcellás önvezető autót gyárt" - mondta Moon elnök. Az államelnök a Hyundai által fejlesztett Nexo üzemanyagcellás önvezető autóját tesztelhette az autópálya hét kilométeres szakaszán, amelyet követően az elnök dicsérte a Hyundai erőfeszítéseit. "Nem biztos, hogy emlékeznek a Hyundai Pony modelljére. Amikor a vállalat 1975-ben végül megkezdte a kompakt autó gyártását, Kórea autógyártó nemzetté vált és megmozdította az egész országot. Korea pedig mára példátlanul rövid idő alatt a világ hatodik legnagyobb autógyártó országává vált "


Moon elnök azt is hozzátette, kezdetben aggódott, hogy a környezetbarát és jövőbemutató járművek térnyerésével a koreai autóipar nem tud lépést tartani, ám kétségei az autóban ülve teljesen elmúltak. "Nagyon örülök neki, hogy elértük azt a szintet, amikor egy önvezető autó egy megfelelő térképpel bárhová eljuthat."


Végül Moon párhuzamot vont a Hyundai Pony és a Nexo között, rámutatva arra, hogy ahogyan a Pony modellt követően az ország mára a hatodik legnagyobb autógyártó országává vált, így a Nexo technológiájára épülve Korea idővel ugyanilyen vezető szereplőné nőheti ki magát az üzemanyagcellás és elektromos járművek világában. 


A PyeongChang Téli Olimpia ideje alatt a Hyundai Motor a világon első alkalommal vezet be önvezető járműszolgáltatását. Cheng elmondta, hogy összesen hét darab autonóm autót fognak üzemeltetni a téli olimpiai játékok ideje alatt február 9. és 25. között.


Forrás  koreaherald.com, donga.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei