A Tucson lett a Hyundai legkelendőbb autója


A Hyundai Motor globális szinten a kompakt Tucson hobbiterepjárójából adta el a legtöbbet idén januárban, megelőzve ezzel az Elantra slágermodellt is. 

A más piacokon, így hazájában is Avante néven forgalmazott limuzin értékével, vonzó formavilágával és gazdaságos működésével évek óta a Hyundai legkeresettebb modellje volt. A tavalyi év során a Hyundai összesen 667 823 darab Elantrát értékesített a világpiacon, míg Tucsonból kicsivel kevesebbet, 645 309 darab fogyott.

A Hyundai által most közölt legfrissebb statisztikák szerint idén januárban a Hyundai Motor összesen 51 784 darab Tucson hobbiterepjárót értékesített a világpiacon, miközben ugyanekkor az Elantrából csak 48 670 darabot tudott eladni. Mindezek alapján nagyon úgy tűnik, hogy az Elantrát idén a hobbiterepjárók, crossoverek iránti kereslet tovább növekedésével a Tucson Koreában és a világ más piacain is megelőzheti.


Az egyre jobban kibontakozó crossover-lázat meglovagolva a Hyundai további hobbiterepjárók bemutatására készül, így Amerikában, Kínában és a világmás fontosabb piacain is is megjelenik a Kona kisterepjáró, illetve az új Santa Fe is érkezik. 

Mindeközben a Hyundai csoport európai értékesítési eredményei tovább emelkedtek. A két vállalat, a Hyundai és a Kia az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) adatai szerint összesen 80 741 darab autót adtak el idén január folyamán, ami 10 százalékkal haladja meg a tavaly januári 73 327 darabos eredményt. 


Ha tovább bontjuk a csoport eredményeit, akkor látható, hogy a két márka közül a Hyundai tudott nagyobb mértékben növekedni.A Hyundai anyacég 44 108 darab modellje talált gazdára Európában idén januárban, ami 14 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. Ehhez képest a kisebb Kia Motors 38 559 darabos eredménye "csupán" 5,4 százalékkal múlja felül a tavalyi 34 768 darabos eredményét,.    

A Hyundai ezzel az elmúlt hónapban az európai személyautó-piac 3,5 százalékát birtokolta, 0,2 százalékponttal javítva tavalyi eredményén, miközben a Kia a tavalyi 3 százalékról 2,9 százalékra esett vissza. 


2018 első hónapjában az Európai Unió 28 tagállamában az újautó-eladások 7,1 százalékkal, 1,17-ről 1,25 millió darabra emelkedtek, elsősorban a spanyol, olasz, francia piacokon mutatkozó élénkülő keresletnek köszönhetően. 

Forrás: yonhapnews.co.kryonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei