Egészségközpontot nyitott a Hyundai Nosovicében


Idén január közepén a Hyundai egy vadonatúj egészségközpontot hozott létre, ahol a Nosovicében dolgozók egészséget igyekeznek megőrizni. 

A Hyundai Motor csehországi leányvállalata az üzem dolgozói részére egy saját egészségközpontot épített, ahol a gyárban dolgozó munkások betegségeit kezelik, illetve megpróbálják azokat megelőzni. A központ az autógyártó nosovicei üzemének térségében található és olyan szolgáltatásokat nyújt, mint a hidroterápia, elektroterápia, lézerkezelés, masszázs, illetve gimnasztika. A központ építési költsége elérte a 19,6 millió koronát (kb. 238 miFt), további egymillió koronát (kb. 12 mFt) pedig annak megfelelő berendezésére fordítottak. 


Az új egészségközpont átadásán többek között részt vett Dong-hwan Jang, a Hyundai Motor Manufacturing Czech elnöke,  Kimberley Oborna, az új központ vezetője is.  "Mi odafigyelünk arra a tényre, hogy az autók összeszerelése igen megterhelő lehet a dolgozók számára és így ebben a formában igyekszünk korrigálni bizonyos  felmerülő egészségügyi problémákat. A központ legfontosabb szerepe ezen egészségügyi problémák megelőzése, hiszen társadalmi felelősségvállalási és fenntarthatósági programunk lényege, hogy az ember a társadalom legértékesebb eleme" - mondta Petr Vanek,  a HMMC szóvivője. 


"Minden szolgáltatás teljesen ingyenes a gyárban a futószalagoknál és egyéb területen dolgozó alkalmazottak számára is" - mondta Kimberley Oborna,  az egészségközpont vezetője. Néhány kezelésre a dolgozók akár munkaidejükben is jogosultak, másokat munkaidőntúl vehetik igénybe. A különleges eljárások elvégzését akár egy orvos is előírhatja a dolgozók számára. A központban a fentieken túl egy pszichológus is dolgozik.


Klára Klepáčová, a HMMC munkaügyi részlegének vezetője hozzátette, a dolgozók máris nagyon érdeklődnek az egészségközpont iránt. "Mindenek előtt szerettünk volna a nagy hangsúlyt helyezni a megelőzésre, így szeretnénk minden dolgozónknak megadni a lehetőséget, hogy legalább évente egyszer eljusson a központba azért, hogy rehabilitálódjon, tanuljon meg egészségesen élni, vigyázni magára és persze arra is lehetőséget kap, hogy esetleges gyógyulását elősegítsék" - mondta Klepáčová, aki azt is elmondta, hogy a központ elsősorban a hátfájdalmakra fókuszál és erősíti igyekszik a dolgozók karjait.


A Hyundai cseh üzemében 3 300 ember dolgozik, akik tavaly 356 700 új autót szereltek össze, ami 1 700 példánnyal kevesebb, mint egy évvel korábban, viszont 6 700 darabbal több, mint az eredeti 2017-es terv volt. Idén a gyár fennállásának tizedik évében Hyundai 330 ezer autót tervez gyártani Nosovicében.  


Forrás: ceskenoviny.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei