Kétféle Hyundai kisterepjáró is készül Kínában


Kína az egyre népszerűbb kisterepjárók kategóriáját tekintve is érdekes piacnak számít, hiszen a Hyundai hamarosan a kisebb-nagyobb limuzinok mellett ebben a szegmensben is többféle modellel lesz jelen.   

Kínai sajtóértesülések szerint a Beijing-Hyundai vállalat 2018 júniusában megkezdi a helyi piacra szánt Kona kisterepjáró értékesítését. Ebben az a legérdekesebb, hogy a koreai gyártó már lassan négy éve, az ix25 modellje révén már jelen van ebben a szegmensben. Így az új Hyundai modell a helyi piacon Encino néven párhuzamosan fut majd a márka korábban bevezetett kisterepjáróval, amelynél viszont az új jövevényt várhatóan magasabbra pozicionálják.


A praktikusabb, egyszerűbb ix25-nél prémiumosabb, dinamikusabb Encino a többi modellhez hasonlóan helyben, a Beijing-Hyundai közös vállalat egyik üzemében készül majd. A Kínában készült felvételek szerint a Kona helyi változatának külalakja többé-kevésbé megegyezik a típus más piacokon már kapható változatával, az „Encino” és a kínai feliratokon túl mindössze a máshol hálós mintázatú hűtőmaszkot cserélték vízszintes pálcákra.         


Az autó kínai változata is 4 195 mm hosszú, 1 800 mm széles, 1 550 mm magas, a tengelytáv pedig 2 600 mm. Az ix25-höz viszonyítva így az Encino 95 mm-rel rövidebb és 47 mm-rel alacsonyabb, miközben szélessége 20 mm-rel, tengelytávja pedig 10 mm-rel nagyobb. Az Encino is megkapja az ix25-be is a hétfokozatú DCT automatával rendelhető 1.6-os T-GDI benzinmotort, amely ott 160 lóerős, nyomatéka pedig 250 Nm.  


Nem valószínű azonban, hogy a Kona más fejlődő piacokon is megjelenne, így pl. Indiában jövőre érkezik a Creta modellfrissített változata, valamint később egy, a Konánál is kisebb, vagyis 4 méter alatti hosszúságú mini crossoverre is számítani lehet.   

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei