Kilencmillió Hyundai kelt el Kínában


Ugyan a koreai Hyundai Motor és a kínai Beijing Motor által 2002-ben alapított közös vállalata tavaly nehézségeket élt át, a több mint 800 ezer legyártott autóval az összesített eladások átlépték a 9 milliós határt.

A Beijing Hyundai Motor tavaly mutatta be a vadonatúj Vernát és ix35 modellt, amely mellett bemutatták az Elantra Yuedong változatára épülő villanymotoros autót is. A diplomáciai csaták áldozataként a Hyundai is megsínylette a koreai termékek vásárlását bojkottáló kezdeményezéseket, ám a vállalat az év második felében, júliustól  néhány hónapban az eladások fokozatos emelkedését tapasztalta. Ebből a szempontból különösen jelentős volt december, amikor az értékesítés volumene a novemberihez képest 35 százalékkal növekedve elérte a 110 ezer darabot.


A népszerűbb típusok között volt a vadonatúj Hyundai Tucson, amiből 137 799 darab kelt el,  míg a szintén újnak számító, tavaly óta elérhető Elantra Lingdongból 122 725 db, a Mustrából 132 536 db fogyott. A kiskategóriában idén megjelent Vernából 92 071 darabot adtak el, míg az év vége felé a szalonokba került új ix35 hobbiterepjáróból az első hónapban több mint 10 ezer példányt vásároltak Kínában. Idén több fontos modellt vezetnek be, köztük Encino néven a világpiacon Konaként árusított kisterepjárót is gyártásba veszik. 


A kínai-koreai vegyesvállalat 15 éves folyamatos fejlesztése nyomán tavaly augusztusban hirdette meg, hogy lokalizációs stratégiája a 2.0 szintre lép,  amivel egyrészt a vállalat termékeinek, szolgáltatásainak alapvető versenyképességét kívánják növelni, másrészt megerősítheti a márka megítélését a helyi piacon.


Mindeközben Az idén legyártott 820 ezer autó egyikeként 2017 szeptember 19-én a Beijing Hyundai Motor egyik összeszerelő üzemében elkészült a kilencmilliomodiik Kínában készült Hyundai. Ennek folytatásaként a Beijing Hyundai idén azt a célt tűzte ki, hogy a vállalat összesített gyártási mennyisége elérje a 10 millió járművet. 

Forrás: gasgoo.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei