Másfél millió Hyundai készült Szentpéterváron


Hét évvel a gyár termelésének megkezdése után a Hyundai Motor oroszországi Szentpéterváron található gyártóbázisán elkészült a másfél milliomodik autó, amely épp a legkedveltebb Solaris egy példánya lett.

A Hyundai Motor Manufacturing Russia szentpétervári üzemét 2011 januárjában indították be,ahol az elmúlt hét év során éppen másfél millió autó gördült le a szerelőszalagokról. Az itt készült autók az orosz autópiac egyik vezető autógyártójává tették a Hyundait,így ha az itt készült összes autót egymás mögé helyeznénk, a sor Szentpétervártól egészen a Bajkál-tóig érne. 


A jubileumi autó éppen a vállalat legnépszerűbb Solaris modellje, amely fehér színben, a teljes Elegance felszereltséggel és automata sebességváltóval éppen az ünnepségre gördült le a futószalagról. Az ünnepi ceremónián részt vett Georgíj Poltavcsenko, Szentpétervár kormányzója, Alexander Morozov, ipari és kereskedelmi miniszterhelyettes, Yun-Gyn, Korea oroszországi nagykövete, a Hyundai kereskedői és a vállalat dolgozói vettek részt. Miután a jubileumi példány begördült az ideiglenesen felállított színpadra, a magas rangú vendégek az esemény emlékeként aláírták az autó motorháztetejét.  


"Csupán tíz év telt el azóta, hogy a Hyundai Motor és Szentpétervár kormányzata 2008 februárjában szándéknyilatkozatot írt alá egy autógyár felépítésére" -mondta Lee En-tek, a Hyundai Motor Manufacturing Rússia ügyvezetője. "Most, 2018 februárjára büszkén mondhatjuk, hogy autóink az orosz piac legnépszerűbb autói és üdvözölhetjük a másfél milliomodik autót. Mi komoly szándékkal és hosszú távra érkeztünk Oroszországba és nem állunk meg itt."


Az üzem 2011-ben a Hyundai Solaris első generációjával kezdte meg működését, amely a vásárlók és a szakértők között is hamar elismerésre talált, így gyártási ideje alatt öt alkalommal - 2012 es 2016 között - nyerte el az Év Autója címet Oroszországban. A 2017 februártól készülő második generációs Solaris máris magas pontszámokat és elismeréseket szerzett az autósoktól és a szakértőktől egyaránt. Az "Autoreview" magazin töréstesztjén a Hyundai Solaris a lehetséges 16-ból 16 pontot kapott, amivel kiérdemelte a maximális négy csillagot és az ARCAP, Oroszország első független passzív járműbiztonsági töréstesztjén az első helyen végzett. 


A HMMR második Hyundai modelljeként a Creta kompakt crossover 2016 júliusában mutatkozott be. Ez a modell már a bevezetését követő hónapban a legkelendőbb crossoverré vált saját szegmensében és öt hónapon belül máris 20 ezer példány kelt el belőle. Ez a siker nem is maradt észrevétlen, a Creta a 2017-es Év Autója cím elnyerését követően a "Driving" magazin is az Év Kompakt Terepjárója és az Év Újdonsága kategóriában is a legérdemesebbnek találta. 2018 januárjára a Cretából már 80 ezer darabot adtak el. 


A Hyundai Motor Manufacturing Russia Oroszország második legnagyobb autógyártójává nőtte ki magát, a gyár termelése éves szinten a 220 ezer darabot is meghaladja. Ma minden ötödik orosz gyártású autó a Hyundai Motor üzemében készül. A vállalat a legmodernebb ipari létesítmény, ahol 240 robot dolgozik, amelyek az előállított autók kiváló minőségét biztosítják. Az üzem emellett közvetlenül 2 200 embernek ad munkát, a gyár teljes beruházása mára meghaladta az egymilliárd dollárt is. 

Forrás: hyundai.ru

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei