A Hyundai csoport továbbra is az ötödik legnagyobb autógyártó


Iparági adatok alapján a Hyundai csoport két autógyártó vállalata, a Hyundai Motor és a Kia Motors az idei év első felében is megőrizte ötödik helyét a globális autógyártók rangsorában. 

Az autógyártók által publikált jelentések alapján a Hyundai Motor Group, amely a Hyundai és a Kia autómárkákat foglalja magában, összesen 3,59 millió új autót tudott értékesíteni az idei év januárja és júniusa között, miközben a piacot a nagy globális vállalatok továbbra is irányításuk alatt tartották. Az elmúlt években a Hyundai és a Kia is nagy nehézségekkel nézett szembe, hiszen a világ legnagyobb autópiacának tekintett Kínában a hiányos hobbiterepjáró-választék és más okok miatt erősen visszaesett a márkák iránti kereslet.   


Az adatok alapján a 2017-es év legnagyobb vállalataként a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség adta el a legtöbb autót az idei év első hat hónapjában is. Mögöttük a német Volkswagen csoporttal, a japán Toyota Motorral és az amerikai General Motorszal foglalják el az első négy helyet. A francia-japán szövetség 5,53 millió, a Volkswagen csoport 5,51 millió, a Toyota pedig 5,21 millió új autót értékesített ezen időszak alatt.   


A vállalati adatok alapján kiderült, hogy a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség öt év után idén először közölt csökkenő eladási adatokat, amelynek hátterében az észak-amerikai piac gyenge teljesítménye áll, Kínában viszont jól teljesítettek a szövetség márkái. A Volkswagen ezzel szemben 7,1 százalékos növekedést publikált tavalyhoz képest, míg a Toyota 1,6 százalékos növekedést tudott elérni. A GM értékesítési eredményei az Opel eladását követően 11,3 százalékot estek vissza, így 4,15 millió autót tudtak értékesíteni.  


„A Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség, a Volkswagen és a Toyota gyakorlatilag fej-fej mellett haladnak, a közöttük lévő különbség nagyon kicsi” – mondta egy piaci elemző. Azt is hozzátette, hogy a protekcionista trendek növekedésével a Hyundai csoport várhatóan nem nagyon fog tudni az ötödik helyről előremozdulni, legalábbis rövidebb távon, ám az új crossoverek és hobbiterepjárók sikere kulcsfontosságú lehet az eladások szempontjából.    

Forrás: theinvestor.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei