Egy új-zélandi bank több mint hatvan Hyundai Ioniqot vett


Az új-zélandi Westpac vállalat járműflottája nemrég 65 darab Hyundai Ioniq modellel bővült, amelyek között elektromos és konnektoros hibrid is található. 

A Westpac New Zealand ambiciózus céljai között az is megtalálható, hogy 2019-re járműflottájukat nagyjából száz elektromos járművek kívánják bővíteni. Ennek elérésében nagy mérföldkőhöz érkeztek nemrég, amikor 65 darab Hyundai Ioniq elektromos és plug-in hibrid modellt vehettek át. „Elindultunk azon az úton, amelynek végén a Westpac autóflottájának 30 százaléka elektromos lesz” – mondja Rob Halsall, a Westpac kereskedelmi szolgáltatási vezetője. „Ez annyit jelent, hogy 301 autónkból 91-et elektromosra cserélünk. Idén júniusra 65 elektromos járművel ez az arány 22 százalékos.”  


A Westpac először 2016 végén három elektromos autót állított üzembe és ekkor határozták el, hogy flottájuk 30 százalékát 2019-ig elektromosra cserélik. Az autókat a Westpac kirendeltségeiben és irodáiban dolgozók használják majd országszerte. 

Halsall azt is elmondta, mielőtt arról döntöttek volna, milyen autót vásárolnak, a vállalat gondosan megvizsgálta, hogy a mobil csapata merre utazik azért, hogy biztosak legyenek abban, kinek felel meg az elektromos és kinek a plug-in hibrid modell. „Már több int tízéves kapcsolatunk van a Hyundai márkával, de számos más autót is kipróbáltunk. Számos csapattagunk vezette az autókat, mielőtt végleg döntöttünk volna.”


A Hyundai Ioniq az első olyan autó Új-Zélandon (is), amely hibridként,plug-in hibridként és tisztán elektromos változatban is kapható, ám a Westpac hibridet nem vásárolt, mivel a plug-in modell (amely külső forrásról feltöltve ingázáshoz teljesen elektromos üzemben használható) sokkal környezetkímélőbb megoldás.  

„Úgy gondoljuk, ez a megfelelő döntés azért, hogy tegyünk valamit a környezetünkért és azért, hogy az országot is segítsük az emissziós célok elérésében” – mondta Karen Silk, a Westpac vállalati és intézményi kereskedelmi bankszolgáltatásának vezetője. „Azt is hisszük, hogy fontos szerepet játszunk az elektromos járművek új-zélandi jövőjében. Ha a lízingszerződéseink lejárnak, ezek a flottaautók kikerülnek a használtautó-piacra és ezzel még elérhetőbbé válnak.” 


Az új elektromos autók átadása kapcsán a Westpac azt is bejelentette, hogy az ország legnagyobb vállalati töltőhálózatának kiépítésébe kezdenek Új-Zélandon. A munkálatok már az elmúlt hetekben megkezdődtek a cég központi épületénél, amelynek parkolójában hamarosan 23 darab töltőt helyeznek üzembe. „Összesen 65 darab töltőt helyezünk üzembe az országhoz tartozó szigeteken, amely mellett négy nyilvános töltőállomást is telepítünk két vidéki kirendeltségünkhöz” – mondta Halsall.  

A környezetbarát járműflottával Halsall szerint a cég jelentősen csökkentette a vállalat széndioxid-kibocsátását. A Westpac 2012 óta 38 százalékkal csökkentette károsanyag-kibocsátását. „Úgy hisszük, körülbelül 50 autóval évente újabb 200 tonnával csökkenthetjük a széndioxid kibocsátásunk értékét.” 

Forrás: stuff.co.nz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei