A Hyundai önvezető autókhoz fejlesztett kormányművet


A Hyundai csoporthoz tartozó Hyundai Mobis olyan kormánymű-rendszert fejlesztett ki, amely kifejezetten az autonóm járművek irányítását teszi biztonságosabbá.
.  
A Hyundai Motor Grouphoz tartozó Hyundai Mobis vállalat bejelentette, hogy a világon elsőként sikerült olyan, kereskedelmi forgalomban várhatóan 2020-tól bevezetésre kerülő kormányművet kifejleszteniük, amelyet kifejezetten önvezető járművekhez készítettek. A gyártó most megkezdi a rendszer valós útviszonyok közötti tesztelését és tökéletesítését. 

Ez országúti, autópályás teszt mellett a belvárosi tesztelést és parkolási feladatokat is magában foglalja, így a vállalat ellenőrizheti a rendszer képességeit. Mivel a kormányrendszer kettős elektronikus üzemkörrel rendelkezik, a Hyundai szerint ez az önvezető jármű számára lehetővé teszi, hogy még akkor is megőrizze képességeit, amennyiben váratlan hibák jelentkeznek. 


„Még amennyiben az egyik áramkör kiesik, a másik stabil vezethetőséget tesz lehetővé, mivel az új rendszer két, egymástól független áramkörrel rendelkezik” – mondta a Hyundai Mobis egyik tisztviselője. „Ezen új technológiai kifejlesztésével lehetőségünk nyílt megerősítenünk vezető szerepünket a technológiai vállalatok között, amelyek önvezető járművekhez kínálnak integrált rendszereket.” 

A vállalat 2020-ig tervezi kifejleszteni az autonóm járművekhez szükséges összes érzékelőt. Globális részegység-gyártó vállalatként nemrég felgyorsították saját technológiájuk kifejlesztését és a különböző speciális területeken vezető vállalatokkal kötöttek partneri megállapodásokat. Ezen erőfeszítések által a vállalat azt várja, hogy vezetőhelyet tud megszerezni az autonóm járművezetés alaptechnológiai terén és a Hyundai és Kia mellett más autógyártók számára is kínálni tudja majd integrált rendszereit.    


A Hyundai Mobis 2021-ig kutatási-fejlesztési költségvetésének 50 százalékát tervezi az információs és kommunikációs technológiák terén befektetni és ezzel együtt K+F költségvetését az értékesítési bevétel 10 százalékára kívánja növelni. Ezzel párhuzamosan további kutatókat fognak alkalmazni és még több koreai és globális technológiai vállalattal kívánnak együttműködni a jövőben. 

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei