Ötcsillagosra tört a Hyundai Ioniq Ázsiában


Az európai után a Hyundai hibridje a délkelet-ázsiai országok töréstesztjén is bizonyított, ahol kiváló biztonsági ellátmányának köszönhetően ötcsillagos minősítést szerzett.  

A Hyundai Ioniq Hybrid modell ötcsillagos minősítést érdemelt az ASEAN NCAP töréstesztjének legújabb fordulójában. Az autó a maximálisan megszerezhető száz pontból 91,98 pontot gyűjtött össze, amelyben nagy szerepet játszott a felnőtt védelem, a gyermekvédelem és a biztonságtechnikai felszereltség kategóriákban elért magas pontszám.   

A töréstesztet követő értékelés során az Ioniq a felnőttek védelmi  képességeire 33,36 pontot kapott, a gyerekvédelemre 42,10 pont járt, míg a biztonsági felszereltség miatt 17,40 pontot adtak az autónak. 


A szingapúri specifikáció szerint Dél-Koreában készült Ioniq modell biztonsági ellátmányában hét légzsák, blokkolásgátló, menetstabilizáló, sávelhagyásra figyelmeztető és első ütközésvédelmi rendszer, sávtartó rendszer és holttérigyelő rendszer is megtalálható volt. Ezzel szemben a Malajziában elérhető Ioniq Hibrid változatban a holttérfigyelő opcionális extra (ahogyan nálunk is). Az ASEAN NCAP ezért mindkét modellt vizsgálta tesztjei során.  


A koreai autógyártó egyre több ázsiai piacon igyekszik bevezetni környezetkímélő modelljeit. Ennek keretében a Hyundai Új-Delhiben, a 2018-as Auto Expón is kiállította az Ioniq hibrid- és tisztán elektromos változatát. A márka eredetileg az Ioniq hibridjét tervezte piacra dobni Indiában, ám a kivetett magas adók miatt a gyártó változtatott tervein, így várhatóan a Kona elektromos változatát fogják bevezetni jövőre. 


A töréstesztet az NCAP nemrég alakult délkelet-ázsiai részlege végezte el, amely a malajziai Kajangban most felépült vadonatúj tesztcentrumában zajlott.    


Forrás: autocarindia.compaultan.org

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei