Októberben érkezik a Hyundai új indiai minije


A Hyundai augusztus közepétől egy szavazást indít, amelyen keresztül az október végén bemutatásra kerülő új indiai minijének nevére lehet szavazni. 

A Hyundai Motor India augusztus 16-ától fogadja a szavazatokat új kisautójának nevére. Az új minit szinte minden szakmabeli Santro néven várja, amely korábban az ikonikus Atos kisautó helyi elnevezése volt. A szavazás végeredményét október 4-én hozzák majd nyilvánosságra, mielőtt az új autó október utolsó hetében hivatalosan is bemutatkozna. 


Az indiai Autocar értesülései szerint a „Santro” elnevezést valószínűleg utótagként fogja viselni az autó, nagyjából úgy ahogyan a Santro eredeti változatának frissített kivitelét is „Xing”, Európában pedig „Prime” utótaggal forgalmazták. A Hyundai mellett egyébként a Kia is hasonló szavazáson dönti majd el a 2019-ben forgalomba kerülő SP tanulmány szériaváltozatának elnevezését is.


A Santro név ikonikus a Hyundai indiai történetében, amely megalapozta a márkát és meghatározza a mai napig is, amikor a név erős kötödést és érzelmeket vált ki. A Santro elnevezés megőrzése pénzügyileg is nagy megtakarítást jelentene a Hyundainak, hiszen nem kell egy újabb nevet bevezetni a piacon. A hírek szerint a Hyundai egy hatalmas bevezetési kampányt tervez az új modellhez, amihez jelentős forrásokat különített el.  


Az új modell, amelyről a szavazás megindításával egy időben megjelent az első hivatalos rajz is, az Eont váltja le a kínálatban. Az egyelőre csak kémfotókon látott újdonság a az eredeti Santrohoz hasonlóan magasított tetővel rendelkezik, de a legújabb Hyundai stílushoz igazodva kívül-belül prémium minőséget hoz majd. Most úgy tűnik, hogy az új modellben a Santro Xing (Atos Prime) 1.1 literes benzines erőforrásának frissített verziója dolgozik majd, amely már megfelel az Indiában 2020-tól életbe lépő BS-VI emissziós követelményeknek. Ez lesz az első olyan indiai Hyundai kisautó, amelyben saját fejlesztésű robotizált (AMT) váltó is rendelhető lesz.   

Forrás:  autocarindia.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei