A visszahívások szerint a Hyundai Accent a legmegbízhatóbb


Az iSeeCars autóipari kutatóintézet legfrissebb elemzésében a visszahívások számát hasonlította össze és megállapításuk szerint a a Hyundai Accent büszkélkedhet a legkisebb visszahívási aránnyal. 

A visszahívások az utóbbi időszakban megszaporodni látszanak – gondoljunk csak a Takata hibásan kinyíló légzsákjaira. Amikor valaki új autót keres magának, különösen a használtautó-piacon, különösen fontos lehet számára a kinézett típus visszahívási története. Az iSeeCars autóipari kutatóintézet az amerikai Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) adatait felhasználva a legmagasabb és legalacsonyabb visszahívási arányok listáját hasonlította össze. A végeredmény: a legalacsonyabb visszahívási aránnyal a Hyundai Accent rendelkezik.    

Az iSeeCars az NHTSA számos statisztikáit nézte át, köztük az egy év alatt meghirdetett visszahívási kampányok számát azért, hogy minden járműtípusra meghatározza azátlagos visszahívási arányt. A tanulmány ebből kiindulva összehasonlította az eredményt a Consumer Reports Használtautó-megbízhatósági Értékelésével is. 


A Hyundai Accent százezer eladott példányára éves szinten átlagosan 0,1 visszahívás jutott. Az Accent ezzel az eredményével megelőzte a Chevrolet Equinox és a Toyota Corolla modelljeit is, amelyekre 0,11 és 0,12 visszahívás jutott. A lista másik végére a Mercedes-Benz C-osztálya került, amelyre 5,77 visszahívás jutott – 58-szor több, mint az Accentre.  

„A visszahívások a lehetséges biztonsági problémák mellett több órás időveszteséget jelentenek” – mondja Phong Ly, az iSeeCars vezetője. „A legjobb esetben is időpontot kell kérni a szerviztől, ahová egyszer el kell vinni az autót és megvárni, amíg a javítást elvégzik, ha a szerviz egyáltalán fel van készülve a javításra. Az ismételt visszahívásokkal érintett autók tulajdonosai többször is szembesülnek ezzel a problémával.”   


Az iSeeCars tanulmánya arra is rávilágított, hogy a visszahívott járművek nagyobb része – 60 százaléka – amerikai gyártmányú, míg a legalacsonyabb visszahívási arányú járművek szintén 60 százaléka japán gyártók terméke. „A legalacsonyabb visszahívási aránnyal büszkélkedő Hyundai Accent modellt számos autóipari értékelő intézet kimagaslóan jónak értékelték” – írják a jelentésben, amely az Edmunds és a Kelley Blue Book értékeléseit vették alapul.

Forrás: thenewswheel.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei