Egyedi ráncfelvarrás kap a Hyundai Tucson Kínában


A Hyundai Motor kínai vállalata a nemzetközi modellfrissítés elemeinek átvétele helyett olyan egyéni vonalakkal újította meg a Tucsont, amivel annak formavilága a Konához próbál illeszkedni. 

A Beijing-Hyundai Motor is elkészítette a népszerű Tucson hobbiterepjáró modellfrissített változatát, amely azonban egyáltalán nem követi az amerikai illetve az európai facelift formairányzatát. Ehelyett a vállalat helyi formatervezői megpróbálták a Hyundai új SUV formáit ráerőszakolni az autóra, amivel egy igencsak öszvérmegoldás született. 


A gyár területén lefotózott előszériás példány frontrészén az ívek és körök érdekes kombinációját lehet megfigyelni, ami egyáltalán nem kelt harmonikus benyomást. A hűtőmaszk kaszkád alakja pedig az eddigi legrondább, amit valaha láthattunk. És akkor erre jön még rá az az eltúlzott méretű ködlámpafészek és szűkebbre szabott fényszóró, amit nyilván a Kona és a Santa Fe új formairányzata inspirálhatott. 


A Hyundai Tucson új kínai változatát hátul sem hagyták érintetlenül, ahol olyan teljesen új hátsó lámpatestek kerültek a régi lámpafészkekbe, aminek felső részére került az irányjelző. A két lámpatest közé egy piros prizmát is húztak és a rendszámtábla helye is megváltozott. 


A 2018-as kínai Hyundai Tucson 4 545 mm hosszú, 1 850 mm széles és 1 655 mm/1,660 mm/1,670 mm magas lehet. A korábbi változat egy 177 lóerős 1.6 literes T-GDI és egy kétliteres 165 lovas szívó benzinessel volt kapható. Egyelőre annyi biztos, hogy az új modellhez utóbbi erőforrás biztosan választható lesz.

A koreai és európai frissítés után az év második felében Kínában ez a modell váltja a régebbi Tucsont, míg Indiában a globális faceliftnek megfelelő változat érkezik 2019 első felében. 

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei