Algériában bemutatták a Hyundai H-1 helyi változatát


A Hyundai algériai kereskedője bemutatta a Hyundai H-1 kisárusszállítót, amely többféle változatban készül az algériai TMC Tiaret helyi üzemében. 

A Hyundai H-1 helyi összeszerelésű változata ugyan teljesen új, ám az autó műszakilag és külső formatervében gyakorlatilag teljesen megegyezik azzal az autóval, amit a koreai cég még 2008-ban dobott a világpiacra. A H-1 most bemutatott, helyi piacra szánt változata kétszemélyes áruszállító és nyolcszemélyes kisbusz kivitelben készül.    


A H-1 megőrizte az eredeti változat méreteit, így hossza 5 125 mm, szélessége 1 920mm, magassága pedig 1 925 mm.  Az áruszállító változat mindkét oldalon elhelyezett tolóajtóival egyaránt kiemelkedik az algériai áruszállító és személyszállító piacon is.  A raktér méretére 4,5köbmétert és  4 426 litert adtak meg, a terhelhetőség 1 095 kg.


Az „új” H-1 modell az Európában már rég elfeledett korábbi változatok motorgenerációját örökölte meg. A közöscsöves technikát is nélkülöző 2.5 literes TCI dízelmotor legnagyobb teljesítménye 100 lóerő, míg a maximális forgatónyomaték 266 Nm. Mindezt a hatfokozatú kézi sebességváltóval párosítva a H-1 legnagyobb sebessége eléri a 150 km/órát, fogyasztása pedig kevesebb, mint 10 liter. 


Az új Hyundai H-1 felszereltségéhez hozzátartozik a két első légzsák, a blokkolásgátló, a sebességtartó automatika, a manuális légkondicionálás (a személyszállítónál hátravezetett légbeömlőkkel), az elektromos első ablakemelők és az USB csatlakozós rádió. 


A vállalat azt is bejelentette, hogy a megújult Hyundai H-1 modellből 2018 második felében mintegy kétezer darabot szeretnének összeszerelni, de középtávon az a célkitűzés, hogy évente legalább.  15 ezer H-1 készüljön Algériában. 

Forrás: motors-dz.comautoalgerie.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei