Rejtélyes Hyundai prototípusok tűntek fel Koreában


Egy teljesen álcázott Hyundai i30 N prototípus tűnt Dél-Korea utcáin, így az N sportmárka a Fastback után újabb, egyelőre titkos dobásra készülhet, amely mellett egy újabb Santa Fe változat is felbukkant.

A Hyundai első N sportmárkás modellje tavaly év vége óta kapható és a hírek szerint egyre népszerűbb a rajongók körében. Az i30 modellcsalád sem sokkal régebbi, az eladások szépen futnak felfelé, így január és június között csaknem 2 500 darabbal emelkedtek az eladási darabszámok. Hamarosan pedig érkezik az i30 N Fastback változata is.  


A sportos Hyundai i30 N-t jelenleg a vállalat kétliteres T-GDI erőforrásával szerelik, amely kétféle teljesítményszinttel, 250 és 275 lóerős változatban kapható, amelyhez hatfokozatú kézi váltó kapcsolódik.  A vállalat N sportrészlegének vezetői azonban már régóta mondogatják, hogy ez csak a kezdet, ennél jóval többre számíthatunk az N logótól. Most megjelent két olyan fotó, amelyen egy rejtélyes i30N prototípus látszik, vastag álcázás alatt. Amire először lehetne gondolni, az egy ráncfelvarrás, ám ez a fentiek alapján még túl korainak tűnik. 


Inkább arra lehet gondolni, hogy valamilyen részegységet fejlesztettek tovább és azt tesztelik most valós körülmények között. Amennyiben utóbbi lenne a helyes megoldás, akkor több olyan terület lehet, ahol az i30 N technikáját tovább lehet fejleszteni. Ilyen terület az erőátvitel, hiszen a hatfokozatú kézi váltó mellé jövőre egy DCT duplakuplungos váltót ígértek, de az is könnyen elképzelhető, hogy az autót egy erősebb motor mozgatja, amihez akár összkerékhajtási rendszer is tartozhat.


Egy másik felvételen azonban egy ugyancsak rejtélyes terepjáró hátulja látszik. A fotósnak elölről nem sikerült fényképet készítenie, de állítása szerint az autó eleje a Santa Fe modellhez hasonló kialakítást kapott, míg a fotón a hátulja a vízszintes lámpatesttel inkább a Santa Féhez hasonlít, mint a nagyobb Palisade-hoz. Ugyan a külső tükrök is hasonlóak a már megjelent terepjáróhoz, ám a tetővonal magasabb annál, de a hátsó lámpatest alakja sem teljesen egyezik meg. Ráadásul a hátsó lökhárító formája és a kettős kipufogóvég is más. Ez arra utalhat, hogy a Hyundai mégis egy XL változatot is tervez a Santa Féből?  

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei