Hyundai alapokon érkezik a Kia legújabb kínai villanyautója


A Kia Motors elsősorban a kínai piacra szánja legújabb KX3 EV villanyautóját, amelynek alapját a Hyundai ix25 (Creta) kisterepjárója adta.

A Kia KX3 kisterepjárója elsőként a 2014-es Kantoni Autószalonon mutatkozott be tanulmányként, a szériamodell pedig 2015-től kapható Kínában. 2016-ban még egy kisebb ráncfelvarráson is átesett, ám az autót ezt követően is csak a kínai autópiac számára árusítják és a helyi Dongfeng Yueda Kia üzemében készítik.


A most megjelent kémfotók tanúbizonysága szerint a Kia elkészítette az autó tisztán elektromos változatát is. A Kia KX3 EV a márka villanyautós hagyományait követve tisztább stílust kapott, amelynek keretében a hűtőmaszkot letakarták, a fényszórókba pedig kék betétek kerültek. A Hyundai Kona, a Kia Soul es Niro elektromos változataihoz hasonlóan a KX3 EV töltőnyílását a tigrisorr hűtőmaszk jobb oldalára rejtették, de egyediek a légellenállást csökkentő formájú 17 colos könnyűfém keréktárcsák, amit az A oszlopokon induló és a C oszlopig húzódó kék festés is kiegészít. 

A Kia KX3 EV 4 290 mm hosszú, 1 780 mm széles és 1 635 vágy 1 650 mm magas lehet. Az autó meghajtásáról egy 111 lóerős villanymotor gondolkodik, ami valószínűleg ugyanaz, mint ami a Soulban is dolgozik. Ez a Hyundai Mobis által kidolgozott korábbi generációs villanymotor 150 km/órás végsebességre képes, amihez egy új, valószínűleg kínai beszállítótól származó 45,2 kWh kapacitású lítium-polimer akkupakk biztosítja az energiát. Egyelőre azt nem tudni, hogy hatótávban ez mire lesz elég. 


A Kia KX3 EV modell várhatóan 2018 utolsó negyedévében mutatkozhat be Kínában, ahol a Dongfeng Yueda Kia Motors helyi üzemében készül majd. 

Forrás: indiacarnews.comindianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei