Itt veszik a legtöbb Hyundai villanyautót Németországban


A bajorországi Landsbergben van Németország legnagyobb elektromos autókereskedése, amely a Hyundai márkát árusító és tartalmas múltra visszatekintő Sangl Autóház.

Az elmúlt másfél évben összesen 380 darab Hyundai Ioniq került új tulajdonosaihoz a Sangl Autóház jóvoltából, ez a mennyiség pedig a modell világszintű termelésének 1,5 százalékát jelenti. A jelentős villanyautó-eladás kiszolgálására pedig az autóház parkolójában immár egy villámtöltő és öt Type2-es gyorstöltő is rendelkezésre áll. 


És ez még nem minden, hiszen a Hyundai a világon elsőként hamarosan Németországban is bemutatja a Kona Electric villanyautót, mely 40 ezer euró alatt 400 kilométer feletti hatótávot képes megtenni. Az értékesítés még nyáron megindul és a Sangl Autóházban máris 180 előrendelést adtak le a vásárlók. Nem kérdés tehát, hogy a Sangl család magánvállalkozása valóban népszerű egész Németország villanyautósainak körében. A vállalkozás ezzel újra bizonyította, hogy felismerte a modern idők jelzéseit, hiszen a Sangl család a Hyundai németországi megjelenése óta forgalmazza a koreai márka termékeit, idővel pedig a vidék legnagyobb autókereskedésévé nőtte ki magát.      


A Sangl Autóház mai formája akkor jött létre, amikor két vállalkozás egyesült. Siegfried Sangl még 1980-ban alapította meg Mitsubishi kereskedését Landsbergben, ahol fia, Rainer a mesterképzés elvégzése után is dolgozni kezdett. Testvére, Jürgen 1992-ben jó érzékkel megnyitotta Hyundai kereskedését, amely a világ leggyorsabban növekvő autómárkájaként hamarosan már 550 kereskedésének egyik legjobbja lett Németországban. 


Amikor pedig a Sangl kereskedések közös helyre költöztek, a landsbergi Rudolph Diesel utcán felépített autókomplexumot ismét a jövőre gondolva alakították ki. A bemutatóterem és a műhely bővítését követően a Sangl autóházak vállalkozásai egyesültek, így a kereskedés nemcsak Bajorország, de egész Németország legerősebb márkaképviseletei közé tartozik.  

Forrás: kreisbote.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei