Szoftverek felé fordul a Hyundai


A Hyundai alkatrészgyártó vállalata, a Hyundai Mobis bejelentette, hogy a vállalat saját szoftverintézetet hozott létre és ezzel a gyártó a hardverek mellett a szoftverek terén is élre kíván törni.

A Hyundai Mobis 1,3 millió dolláros beruházásával egy olyan szoftverintézetet hozott létre, ahol 400 kutató képeznek ki. A Hyundai Motor Group tájékoztatása szerint a képzés során a fejlesztők az autonóm járművek fejlesztéséhez szükséges szoftverek és szenzorok irányításához szükséges programok kidolgozására kapnak képzést. Ebbe beletartoznak a nagy mennyiségű adatok kezelése, a videó felismerés, a szenzorkezelés és más kapcsolódó kommunikációs technológiák is. 


A Hyundai Mobis szerint ezek a tanulmányok teljesen egyedülállóak, mivel az ilyen jellegű képzéseket nehéz általános információtechnológiai tanfolyamokon elsajátítani. A tanfolyamoktól azt is várják, hogy szinergiákat teremt a szoftvertanulmányok és a felhalmozott hardverkapacitások között is. Az intézet révén a szoftverfejlesztő mérnökök száma a jelenlegi 800-ról 2025-re megötszörözve 4 ezerre emelkedhet, miközben az összes kutató szoftverspecialistává válik.    


Ezzel együtt a Hyundai Mobis bejelentette, hogy indiai és vietnami adatközpontjait globális kutatóbázisokká alakítják át. Az indiai laboratórium a már meglévő multimédiás szoftverfejlesztési tevékenysége mellé önvezető szoftver és a Mobis M.Billy önvezető autóinak adatfeldolgozását kapják meg, míg a tavaly év végén megnyitott vietnami adatközpont az M-Billy járműből gyűjtött adatok elemzésére koncentrál majd.  Az M.Billy önvezető autók tesztje áprilisban három járművel indult meg, amelyek száma jövő év végére 20-ra emelkedik majd.  


A Hyundai Mobis ezen lépése azon törekvésnek a középpontjában áll, amelynek keretében a vállalat egyre jobban azon technológiákra igyekszik koncentrálni, amelyek az autonóm járművek szoftvereinek fejlesztéséhez szükségesek. A McKinsey & Company jelentése szerint 2030-ra az új autók összetételében a mostani 10 helyett 30 százalékot tesz majd ki a szoftver, ami a szoftverek biztonságát és megbízhatóságát fokozottan fontossá teszi. 


Az Egyesült Államokban nemrég önvezető autókkal történt balesetsorozat után az autonóm vezetés biztonsága az autógyártók egyre fontosabb feladatává válik. „Az autó irányítja önmagát, de védeni kell a számítógépes támadásokkal szemben. A szoftverek integrálását külső tényezők, így a hőmérséklet, a páratartalom és a fizikai behatások nem befolyásolhatják” – mondta a Hyundai Mobis egyik képviselője. „Éppen ezért nemcsak a Hyundai Mobis, de más autóipari és számítástechnikai vállalatok is hatalmas szoftverberuházásokat végeznek. Mivel egy jármű csak a szenzorok által közvetített adatok alapján képes döntéseket hozni, a szoftverek által lehetővé tett adatelemzések fontossága felértékelődik.”


Az autóba épített szoftverek  fontosságának hangsúlyozása érdekében a Hyundai Mobis Carsten Weisst nevezte ki a cég jármű infotainment-szoftverfejlesztési részlegének alelnökévé. Weiss korábban a német Continental autóipari technológiai vállalat telematikai, infotainment és szoftverplatform fejlesztéseiért volt felelős vezető.  

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei