A Hyundai új autókkal támogatja Koppenhága tisztaságát


A Hyundai dániai képviselete két vadonatúj üzemanyagcellás autót adott át Koppenhága városának, amely a város elöljáróinak utazásaihoz használja a két új autót. 

A Hyundai Denmark ünnepségén a vállalat képviseletében Laustsen Jensen ügyvezető és Thomas Haslund munkatárs,  valamint Uffe Borup, a NEL Hydrogen vállalat képviseletében átadott két vadonatúj Hyundai ix35 Fuel Cell modellt Koppenhága városának, amit a város nevében Mia Nyegaard társadalmi szolgáltatásokért felelős, illetve Cecilia Lonning-Skovgaard, foglalkoztatási és integrációs alpolgármester vett át.   

A résztvevők között közös egyetértés van abban a tekintetben, hogy a környezetbarát megoldások, különösen a közlekedési szektorban, a környezetbarát átmenet elengedhetetlenül fontos részét képzik a nagyvárosokban. A hidrogén (H2) kulcsfontosságú elem ebben, hiszen ez hajtja az üzemanyagcellás autókat, amelyek egyáltalán nem bocsátanak ki szén-dioxidot és más káros részecskéket. 


„Ezek a járművek bizonyítják, hogy a közlekedés lehet gyors, hatékony és egyúttal környezetbarát is. Határozottan nincs már összefüggés az autótulajdonos és a klímaszennyező között” – mondta Cecilia Lonning-Skovgaard. „Örömmel látom, hogy Koppenhága városa is hozzájárul a környezetbarát átmenethez. A fenntarthatóság lehetne Koppenhága jelszava, amelyért szükség esetén külön erőfeszítést is tennünk kell” – tette hozzá Mia Nyegaard.

Öt évvel azután, hogy a Hyundai első ix35 Fuel Cell szállítmánya Koppenhágába ért, a városban mára 21 üzemanyagcellás jármű üzemel és ezt a jövőben tovább kívánják bővíteni. A város az EU által létrehozott Hydrogen-Mobility Europe (H2ME-2) projekt része és a világon első a hidrogén közlekedési célú hasznosításában. 


„Nagyon izgalmas látni, ahogyan Koppenhága továbbra is a Hyundai üzemanyagcellás autóiba fektet. Más városok tapasztalatai alapján egyértelmű, hogy ez pozitívan befolyásolja egyrészt az infrastruktúra fejlődését, másrészt az autózás jövőjét. A fenntartható technológiába történő állami beruházások elősegítik a zöld mobilitás elterjedését” – mondta Annegrethe Skovby, a Hyundai Denmark közönségkapcsolati munkatársa. 

„A hidrogénnel üzemelő elektromos autók tiszta előnyökkel rendelkeznek: gyors utántöltés, 500 kilométernél hosszabb hatótáv és a hidrogén környezetbarát előállítása révén károsanyag-kibocsátás nélküli működés” – mondja Bart Biebuyck, az FCH JU igazgatója. „Koppenhága két alpolgármesterének példája egyértelmű jelzése annak, hogy a döntéshozók szerepet akarnak vállalni a zéró emissziós közlekedésre átállásban és annak, hogy a civil társadalom is a zöld technológiák irányába mozdul, ahol a hidrogén kulcsszerepet játszik.”

Forrás: gasworld.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei