A Hyundai a Nürburgringen mutatta be az N márkafilozófiáját


A Hyundai Motor egy különleges eseményre a Nürburgringre invitálta az újságírókat, ahol az N sportmárka képviselői vezették be a márka céljaiba és elképzeléseibe.

Thomas Schemera és Albert Biermann a Hyundai Motor N vezetői a németországi Nürburgring versenypályáján mutatták be a sportmárka mögött álló filozófiát és jövőbeli vízióját. Kiemelték, a vállalatcélja, hogy olyan nagyteljesítményű járműveket hozzanak létre, amelyek megfelelnek a kiválóság színvonalának, miközben olyan járműveket kínálnak,amelyek legalább olyan élvezetesen vezetetőek, mint amilyen praktikusak. 


„Az i30 N, a Veloster N és az i30 Fastback N ugyanazokat a teljesítménygéneket hordozzák és ugyanolyan erős karakterűek” – mondja Thomas Schemera, a Nagyteljesítményű  Jármű és Motorsportrészleg alelnöke. „Ezek az autók kifinomult technológiával és formai elemekkel rendelkeznek. Mi a Hyundainál mindig elfogadjuk az új kihívásokat és különböző dolgokat próbálunk ki azért, hogy ügyfeleink számára úttörő élményeket nyújthassunk. Nemcsak azért vagyunk itt, hogy egyszerűen autókat építsünk, érzelmeket, érzéseket és vágyat akarunk teremteni.” 


A Hyundai N típusnevét és hírnevét a globális motorsport alapozta meg. Az N márkanév a 2015-ös bemutatása óta a legmagasabb szinteken versenyez, így sikereket ért el a FIA Rali-világbajnokságban, a Nürburgring VLN szériájában, a Nemzetközi Túraautó-bajnokságokban, a Pirelli Világbajnokságban és a kegyetlen Nürburgring 24 órás tartóssági versenyeken is. A Hyundai versenyeken finomított N víziója és filozófiája a világklasszis széria- és versenyautók által szisztematikusan megalkotott termékportfóliójával kelt életre, olyan meghatározó modellekkel, amelyek a kiváló menetdinamikát biztosító nagyteljesítményű erőforrás és felfüggesztés köré építettek.       


Az N modellek, így az i30 N és a Veloster N egyedi motorteljesítményt és dinamikus technológiai innovációkat kínál azért, hogy kielégítse a teljesítményorientált rajongókat. A legújabb N szériás autó, az i30 Fastback N bemutatásával az N sportmárka termékbevezetésének első fázisa teljessé válik.  Az N specifikus formai és teljesítményfokozó elemekkel meghatározott új N-Line modell tovább szélesíti a vásárlók számára kínált lehetőségeket. Ezeket a járműveket az elkülönült formai elemeik alapján azonnal meg lehet különböztetni márkatársaiktól. Végül, az N Option az N sportrészleg által fejlesztett egyedi tartozékokat kínál azok számára, akik meglévő autóik teljesítményét vagy egyediségét kívánják fokozni.   


A kipréselt teljesítményadatokra koncentrálás helyett az N tapasztalatát a vezető szívverésére építik. A percenkénti pulzusszám (BPM) a percenkénti fordulatszámnál (RPM) sokkal meghatározóbb. Ez az élvezetes vezethetőségre törekvés meghatározó karakter és az N modellek olyan agilis kanyarképességekkel rendelkezik, amelyet a mindennapi vezethetőséggel és akár versenypályás képességekkel is kombináltak.         


„Nem félünk másképp csinálni a dolgunkat itt” – mondja Albert Biermann, a Nagyteljesítményű Járműfejlesztési Részleg elnöke. „Az N modelljeink a teljesítmény és a praktikum között egyensúlyoznak, így azok a mindennapokban is élvezetesen vezethetőek. Minden N modell imádja a kanyarokat, így ezt a képességet elneveztük „Kanyar gazemberség”-nek. Legyen az városi ingázás vagy pályabejárás,az N mindig gyönyörűen kezes marad.” Biermann a nagyteljesítményű szériaautók területén fejlesztése terén megszerzett kiterjedt tudását hasznosította az N márka modelljeinek kialakítása során. 


A Hyundai Veloster N változata az N sportmárka első amerikai autópiacra szánt modellje. Az autó külső, belső és technikai kialakítása teljes mértékben felülmúlja a Veloster Turbo változatát. A Veloster N egy egyedi N formatervezett első kialakítást és hűtőmaszkot visel, ahol a fékek hűtéséhez nagyobb légbeömlőket alakítottak ki. A Veloster N változatát meghatározó formai és technikai elemek között van a feljavított turbó, kerekek, fékek és a belső kialakítás, amely alapjaiban hordozza a nagyobb teljesítményt és elkülönül a konkurenciától.   


Az i30 N és az i30 Fastback N ugyanarra az alapra épül. Az új i30 Fastback N második autóként tovább bővít a Hyundai nagyteljesítményű járművek körét Európában. Az i30 Fastback N kategóriájában teljesen egyedi, amely egyesíti az i30 Fastback kifinomult formatervét az ötajtós i30 N modell érzelemgazdag képességeivel. Az i30 Fastback az egyetlen ötajtós kupé az alsó középkategóriában, az új N modell pedig teljesítmény-specifikus és stílusos fejlesztéseivel tovább emeli az autó egyedi megjelenését. Az autóról több részletet később, a Párizsi Autószalonhoz közeledve közöl a gyártó.    


A Hyundai N termékeinek kezdeti értékesítési eredményei felülmúlták az elvárásokat. Az i30 N változatából Európában csaknem 3 ezer példány kelt el 2018 első félévében. Az i30 N First Edition első száz példányát online felületen keresztül 48 óra alatt elkapkodták és még mindig nagy az autó iránti érdeklődés. 

Forrás:  hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei