Növeli termelését a Hyundai brazil gyára


A Hyundai Motor azt tervezi, hogy a jelenlegi 180 ezer darabos éves kapacitásról 220 ezres kapacitásúra bővítik a vállalat brazíliai Piracicaba üzemét.  

A Hyundai csoport további növekedést szeretne elérni Latin-Amerikában, ezért a brazil Sao Paulóhoz közeli autógyárát fejleszteni kívánja. Ezzel együtt a Hyundai gyárat ellátó szomszédos modulgyártó bázisaként a Hyundai Mobis is 190 ezerről 220 ezer darabra növeli kibocsátását. A lépés azért fontos, mert a csoport az Egyesült Államokban csökkenő eladásait a gyorsan növekvő dél-amerikai autópiacon szeretné kompenzálni.     

A Hyundai Motor jelenleg már meg is kezdte a bővítést Brazíliában, ahol 2012 óta a helyi és a környező piacokra szánt HB20 kompakt, a HB20 limuzin, a HB20X crossover készül, amit 2016-ban a Creta kisterepjáró egészített ki. A Hyundai nem először növeli az üzem kapacitását, 2014-ben az addigi 150 ezer darabos kibocsátást 180 ezerre emelték.


A Hyundai brazil üzeme mellett fekvő Mobis részegység-gyártó bázisa is bővül. A gyár vezetőülés modulokat, hátsó futóműveket és más egységeket állít elő. Minden itt előállított terméket a Mobis a Hyundai Motor ugyanazon komplexumban elterülő helyi összeszerelő üzemének adja át, ráadásul a modul termelőüzeme egy szállítószalaggal közvetlen összeköttetésben van az autógyárral. 

A Hyundai Motor napjainkban remekül szerepel a brazil piacon. Tavaly a vállalat 201 955 autót értékesített, amivel a piaci részesedése elérte a 9,3 százalékot. Habár ez az értékesítési mennyiség csökkent 2013-hoz képest, a vállalat piaci részesedése az akkori 5,95 százalékhoz képest emelkedni tudott. Ez annak is köszönhető, hogy a piac négy legnagyobb szereplője – a GM, a Fiat, a Volkswagen és a Ford – piacot vesztett az elmúlt néhány év recessziója miatt.  


A Fiat részesedése 2013 és 2017 között 21,34-ről 13,41 százalékra esett vissza, míg ugyanebben az időszakba a Volkswagen része 18,34-ről 12,53 százalékra zsugorodott. Mostanra a Ford piaci részesedése 9,52 százalékra esett vissza, ami megközelíti a Hyundai Motor értékét. A HB20 kompakt modellt 2013-ban az Év Autójává választották Brazíliában, 2014-ben pedig a helyi piac egyik legjobban fogyó modellje volt. 

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei