A Hyundai már a digitális műszeregységet is maga készíti


A Hyundai csoporthoz tartozó Mobis vállalat, Korea legnagyobb autóipari beszállítója bejelentette, hogy a jövőbeli növekedés érdekében belépett az autóipari digitális műszeregységek globális  piacára is. 

A Hyundai Motor Group autóalkatrész-beszállítója, a Hyundai Mobis bejelentette, hogy májusban megkezdte a Hyundai Kona kisterepjáró elektromos változatához használt 7 colos digitális műszeregység sorozatgyártását. A műszeregység fejlesztése egy három éves projekt része volt,miután a vállalat 2015-ben egy 12,3 colos egységet is kidolgozott. A közlemény szerint a vállalat azt tervezi, hogy 2020-ban már a 12,3 colos digitális műszeregységet is szériában készítené azért, hogy tovább erősítse jelenlétét a gyorsan növekvő szegmensben.   


Az autóipari digitális műszeregységek globális piaca az előrejelzések szerint 2023-ra 8,3 milliárd dolláros piaccá növi ki magát, amikor tíz új autóból nyolcban már ilyen rendszert használnak majd. Az IHS adataira hivatkozva a Mobis szerint a prémium és az elektromos autók ilyen irányú növekvő igénye felgyorsítja a piaci növekedést. 

Mostanáig a világötödik legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor Group a japán Denso és a német Continental vállalatoktól rendelte digitális műszeregységeit. Ezeket a külföldről beszállított részegységeket a Hyundai Motor és a Kia Motors leányvállalatainak modelljeibe építették be.   


A Hyundai Mobis most egy agresszív marketingkampány keretében igyekszik saját digitális műszeregységeit az olyan hazai és a külföldi autógyártók részére értékesíteni, amelyek érdeklődhetnek ilyen termékek beépítése iránt.  Ezzel a vállalat reményei szerint 2022-re 10 milliárd dolláros értékű globális megrendelést kaphatnak azon a területen, amit idénre mindössze 7 milliárd dollárosra becsülnek. 

Hosszabb távon a vállalat arra törekszik, hogy némileg függetlenítse magát a Hyundai Motor és a Kia Motors járműeladásainak alakulásától. Amíg jelenleg termékeinek 90 százalékát a két hazai autógyártónak értékesíti, addig ennek arányát hosszú távon 60 százalékra kívánják csökkenteni. 

Forrás: koreabizwire.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei