Készül a Hyundai Tucson új generációja?


Egy különös kinézetű Hyundai Tucson jelent meg Dél-Korea útjain, ami arra enged következtetni, hogy a gyártó már a következő generáción dolgozik. 

A 2015-ös Genfi Autószalon alkalmával bemutatott Tucson a Hyundai legutóbbi generációs középkategóriás hobbiterepjárója kiváló értékesítési eredményeket ért el hazájában és globálisan egyaránt, Amerikától Európáig, amit a most bevezetett modellfrissítéssel igyekeznek még néhány évig fenntartani. A legújabb fotók alapján azonban a Hyundai már a következő lépésre készül. 

Első pillantásra a lefotózott Hyundai Tucson egy teljesen átlagos szériajárműnek tűnik, csupán a fehérre festett hátsó ablakok kelthetnek némi gyanút. Ám közelebbről megnézve az autóról készült képet, az is jól látszik, hogy az a hátsó ajtó hosszabb is és ezzel együtt az autó tengelytávja is megnőtt. 


Ugyan hivatalos információk  természetesen nincsenek a tesztelt Tucson prototípusról, de azért a Hyundai modellfrissítési folyamata alapján kétféle verzió képzelhető el. Az egyik változat szerint a Tucsonból is készülhet hosszabb tengelytávú verzió, ahogyan a Volkswagen is épített ilyet a Tiguanból. Persze kérdés, miért vártak volna vele ennyit, hiszen már a frissített változat is elkészült. 

Sokkal inkább valószínű, hogy a Hyundai elkészült a Tucson következő generációs modelljével, amelynek szerkezeti elemeit a régi kasztniba építve tesztelik. Ez nem először fordulna elő a Hyundainál, korábban ugyanígy tesztelték az Ioniq, a Veloster és az új i30N változatánál technikáját is.

Utóbbi esetben az már biztosan állítható, hogy a Tucson új generációja a jelenleginél hosszabb lesz és akár hétszemélyes változatban is elérhető lehet. Formavilága igazodni fog a Hyundai vadonatúj SUV formanyelvéhez, amit a kettős fényszórókkal és a hangsúlyos hűtőmaszkkal a Kona után a Santa Fe új nemzedékén is láthatunk.

Az új generáció jórészt megörökölheti a Tucson frissített változatának motorkínálatát, köztük az 1.6 T-GDI és az új dízelmotorokat, de talán végre lecserélik az alap 1.6-ös benzinest és helyére az 1.4-es turbó kerülhet. A 48 voltos lágyhibrid mellett vagy helyett fullhibrid és akár tisztán elektromos változat os készülhet az új modellből. 

Tekintettel arra, hogy a Hyundai Tucson modellfrissítés idén érkezett, az új generációs modell megjelenésére még legalább két évet várnunk kell. 

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei