Háromszáznál is több lóerőt kapott a Hyundai i30 N


A német Racechip tuningcég nemrég elkészítette a Hyundai i30 N felpaprikázott változatát, amely 300 lóerő feletti teljesítményével már a Honda Civic Type R kategóriára is veszélyes lehet.

Amikor a Hyundai tavaly ünnepélyesen bemutatta az N sportmárka első tagját, az i30 N modell mellett számos olyan sportos kiegészítőt is piacra dobott – abroncsokat, felniket, üléseket, fékeket és bukókereteket – amelyek arra utaltak, hogy hamarosan egy valóban kőkemény, pályára való versenygép is érkezik. Sajnos ez egyelőre várat magára és a hírek szerint a következő változat, az i30 Fastback N sem lesz erősebb, mint a kompakt.   


A Racechip német tuningcég azonban orvosolta ezt a problémát azzal, hogy fogták a 275 lóerős i30 N Performance csomagos verzióját és úgy módosították az autó központi vezérlőegységét, hogy az maximális teljesítményt és verhetetlen vezetési élményt nyújtson. Ezzel az autó teljesítményét 313 lóerőre, nyomatékát pedig 498 Nm-re növelték. Ugyan a tuningcég nem adott meg semmilyen más adatot, ám ez a fajta teljesítménynövelés jelentősen növelheti az autó középfordulaton nyújtott képességeit, miközben a gyorsulási értékei is javulhattak néhány tizedet. Ez a hatalmas nyomaték pedig már csak picivel kisebb, mint amit az Audi S4 vagy a Ford Focus RS hasonló adata. 


Más tekintetben a Racechip módosításai az elvárható pontokon javítottak az autón. Így vannak könnyebb OZ Leggera HLT kerekek, 15 mm-rel alacsonyabbra ültetett Eibach rugók és lengéscsillapítók, Michelin Pilot Sport 4S gumik, valamint a vevők igény szerint kérhetnek HJS leömlőt, amellyel a teljesítmény akár 320 lóerőig tovább fokozható, miközben a hanghatás még agresszívabb és gazdagabb lehet. Valójába a Racechip annyira büszke a hanghatásokra,hogy ezt egy videóban is bemutatják.   


Minthogy a Hyundai alapvetően egy remek autót épített, ezzel a csomaggal az N valóban életre kelhet.  Így akinek kevés volna az i30 N gyári teljesítménye, annak remek alternatívát jelenthet ez a csomag. Arról azonban nincs információ, hogy a tuning elvégzése után megmarad-e a Hyundai által vállalat 5 éves garancia, vagy sem.   


Forrás: pistonheads.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei