Autómegosztó szolgáltatást indít a Hyundai Ausztráliában


A koreai Hyundai Motor az ausztrál Car Next Door autómegosztó vállalattal összefogva olyan okostelefonos alkalmazást fejleszt, amely az IoT (a dolgok internete) technológiát felhasználva még kényelmesebbé teheti az autómegosztást. 

A Hyundai Motor bejelentette, hogy befektetett az ausztrál Car Next Door vállalatba és a két vállalat kezdeti együttműködése révén 2020-ra egy új autómegosztó mobilszolgáltatást terveznek bemutatni, amelynek alapjaként a legfejlettebb információ-technológiát hasznosítják. Ezzel új alapokra helyezné azt a koncepciót, hogy magánszemélyek adják bérbe saját autóikat mások számára akkor, amikor azokat a tulajdonosok nem használnak.  


A Car Next Door még 2013-ban indította el autómegosztó szolgáltatását Ausztráliában, amely egyedülálló autómegosztó platformjával lehetőséget ad magánszemélyeknek, hogy óradíjért bérbe adják autóikat másoknak. Az autótulajdonos az alkalmazáson keresztül beállíthatja azt az időszakot, amikor nem használja autóját, így az alkalmazás összekötheti a közelben tartózkodó más felhasználókkal, akiknek szüksége lenne az autóra. A rendszer jelenleg Ausztrália négy nagyvárosában – Sydneyben, Melbourne-ben, Brisbane-ben és New Castle-ban működik, ahol havonta 62 ezer feliratkozó átlagosan 8 ezer járművet bérel.     


A stratégiai társulás keretein belül a Hyundai Motor a legmodernebb IoT technológia alkalmazásával igyekszik népszerűsíteni a Car Next Door autómegosztási szolgáltatást. A koreai autógyártó egy Hyundai Auto Link alkalmazást tervez kifejleszteni, amely a vásárlók autóit összekötné azok okostelefonjaival. Emellett a Hyundai egy olyan új funkciót is be kíván mutatni, amely az IoT technológiát hasznosítva  a tulajdonos engedélyezheti az autó automatikus ajtónyitását és zárását, valamint az autó motorjának beindítását is. Az autógyártó ezzel egy kényelmes ügyfelek közötti megosztási  környezetet kíván teremteni, ahol a Hyundai Motor által értékesített autók tulajdonosai és a bérautót igénylőknek nem kell a szállítással és a kulcsokkal sem bajlódniuk.   


A Hyundai ezt az új generációs technológiát várhatóan már 2019-ben bevezeti, amellyel Scott Grant, a Hyundai Motor Australia vezetője azt reméli, ügyfeleinek lehetősége lesz pluszkeresetre szert tenniük. „2019 végére az ausztrálok képesek lesznek arra, hogy vásároljanak egy Hyundai járművet, amelyet könnyedén kiadhatnak bérbe és ezzel pluszpénzhez juthatnak” – mondja Grant. „Ezt a képességet előre beépítjük az autókba és a rendszert a Hyundai Auto Link egységébe is integráljuk, így a Car Next Door innovatív autómegosztási platformján keresztül könnyedén adhatják bérbe járműveiket.”     


„Az üzemanyagárak, a gazdasági nyomás és a járműtechnológia gyors változásai mind az összekapcsolt autók fejlesztését és a megosztást támogatják” – mondta Will Davies, a Car Next Door társalapítója, aki hozzátette, hogy a program lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy anélkül használjanak egy autót, hogy viselniük kellene annak fenntartási költségeit. „Így van autónk akkor, amikor arra szükségünk van, de amikor nem használjuk, az autó pénzt keres nekünk.”  

A Hyundai Motor új szolgáltatása Ausztráliában kezdetben az i30 és a Kona modellekkel indul, de később más modellek, így idővel az új Santa Fe és az Ioniq is elérhető lesz a szolgáltatáson keresztül.  

Forrás: pulsenews.co.kr, news.com.au

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei