A Hyundai Ioniq Hybrid az Év Autója Törökországban


Harmadik alkalommal rendezték meg Törökországban az Év Autója választást, amelyen a hét döntős közül végül a Hyundai új kompakt hibridjét választották meg.  

A török Autóipari Szakújságírók Szövetsége (OGD) idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Török Év Autója választást, amelynek végén szoros küzdelem után a Hyundai Ioniq Hybrid modelljét győztesnek választották. Az autó a részt vevő 76 újságíró által kiosztott 3 820 pontjával emelkedett ki a többiek közül, így harmadikként csatlakozhatott a két éve győztes Skoda Superb és a tavaly megválasztott Renault Megane Sedan modellekhez. 


A zsűri első körben 23 jelölt modellt vizsgált meg, amelyek közül hét autót kellett kiválasztaniuk, amelyek a döntőbe kerülhettek. Ezt a hét járművet aztán különböző paraméterek alapján értékelték. Ilyenek voltak a formaterv, a kezelhetőség, az ergonómia, az üzemanyag-fogyasztás, az emissziós értékek, a biztonság, a felszereltség és az ár-érték arány.   


A döntőbe végül a Hyundai Ioniq Hybrid mellett a BMW 5-ös sorozata, a Ford Fiesta, a Peugeot 5008, a Skoda Kodiaq, a Volkswagen Polo és Volvo XC60 modellek kerültek be. A győztes Hyundai Ioniq Hybrid mostantól egy éven keresztül használhatja az „Év Autója” logóját a sajtóközleményekben, reklámokban és egyéb eseményeken. 


 „Olyan tényezőket mérlegeltünk, mint a vételár, a hardver, a formaterv, az innováció, az erőforrás, az útfogás, miközben igyekeztünk objektíven értékelni az autókat” –mondta Feria Palace, az OGD elnöke. „Számunkra nagyon fontos, hogy valóban az év legjobb autóját válasszuk ki, hiszen ez egy támpontot is ad a vásárlók számára. Nagyon örülünk annak, hogy ezt a díjat immár harmadik éve kioszthatjuk.”  


A törökországi Év Autója díjat a Hyundai Motor Assan vállalat igazgató-helyettese, Murat Berkel vehette át, aki örömét fejezte ki a zsűri döntésével kapcsolatban. „Mindenek előtt köszönetet kell mondjak az Autóipari Szakújságírók Szövetségének. Ma a környezetvédelem nagyon fontos azért, hogy élhetőbbé tegyük világunkat, amit meg kell védenünk. A hibrid technológia éppen ezért nagyon fontos számunkra azért, hogy élhető világot hagyjunk utódainkra. Autógyártóként így tehetjük a világot jobb hellyé és teremthetünk tiszta jövőt.”

Forrás: star.com.tr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei