Lakóautó készült a Hyundai H350 alapjaira


Németországban öt férfi összefogott és elkészített az első olyan, saját igényeik alapján kialakított lakóautót, amelynek a Hyundai H350 adta az alapját.

Szeretettel készítették az autót és pontosan emiatt nevezték el a Hyundai H350 alapjára készülő lakóbuszt #camperliebe-nek. Öt berlini barát összefogott és az áruszállítót lakóautóvá alakította: Borris Häring, Andreas Altkrüger, Martin Riedelsdorf, Karsten Look és  Oliver Bombach készítette ezt a Hyundai alapokra épített lakóbuszt, amelyet #cl1 2018 elején mutattak be, ám a tervezés már 2017 elején kezdődött.


Miért választották éppen a Hyundai H350 teherautót alapnak? A #camperliebe szerint ez szerelem volt az első látásra. Különösen vonzóvolt a szép műszerfal és a 170 lóerős motor is meggyőző volt. A végeredmény pedig egy stílusos kempingbusz lett, egyszerű belső kialakítással. A bútorokat tartós furnérlemezekből állították össze, a felső tárolók pedig  a szürkés színárnyalathoz illeszkedő matt fehér színben pompáznak. 


A #camperliebe koncepciója szerint egy olyan lakóautót kívántak létrehozni, amelynek teljes ellátmányához öt éves garancia is tartozik. Az 58 500 eurós áron kínált autóban széria a Truma Combi 4 fűtőberendezés, a tolatókamerával felszerelt navigációs rendszer, a 130 literes kompresszoros hűtő, a vezeték nélküli adatátviteli rendszer, a wifi és 4 db USB csatlakozó. Ezenkívül a víz,az akkuk és a lámpák állapotát tableten keresztül is lehet  vezérelni.  


A modern kiegészítők mellett a lakóautó alaprajza hagyományos mintát követ. A hátsó részben egy hosszú franciaágy kapott helyet, majd jön a vizesblokk és a konyha, illetve a hátsó ülések, amelyek előtt az elsők megfordíthatóak. A felnyitható tetőtérben két további fekhely is van, amelyek mellett a belső falakat alcantara huzat teszi otthonosabbá. Praktikus a vécé, amely a fürdő falából bukkan elő és oda tűnik el, ha már nincs rá szükség. Az utasoldali első ajtó mellett van három külső csatlakozó a friss víztartályhoz, a külső áramellátáshoz és a tévécsatlakozáshoz is. Ezenkívül egy PB gázpalack-csatlakozó is van.  


A Hyundai H350 külső megjelenésében nagyon hasonlít a német Mercedes Sprinter modellre. A részletek persze eltérőek, így pl. a LED nappali menetfény a Hyundaiban a fényszórón belül kapott helyet. A fehér fényezésre ragasztott dinamikus vörös-fekete matricák modern megjelenést kölcsönöznek a #cl1-nek, így emelve az autó rangját.  


A hátsókerék-meghajtású lakóbusz összsúlya a #camperliebe szerint eléri a 3 500 kilogrammot, a terhelhetőség 485 kg.  A 6 méter 20 centiméteres Hyundai H350 lakóautó méretével átmenetet képez a kompakt és a nagy lakóbuszok között, így olyat kínálhat a vásárlók számára, amit más gyártóknál nem találnak meg. 


A Hyundai alapokra épülő lakóbuszt közvetlenül a #camperliebé-től is meg lehet rendelni 58 500 eurós vételáron, de arra is lehetőség van, hogy a H350 tulajdonosa 29 500 euróért saját buszát alakíttassa át minden igényt kielégítő otthonná.

Forrás: promobil.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei