Üzbegisztánban is készülhetnek Hyundai buszok,teherautók


Helyi lapértesülések szerint a Hyundai Motor egyes buszai és teherautó-típusai készülhetnek nemsokára Üzbegisztánban, ahol a termelés egy vegyesvállalat gyárában indulhat meg. 

A koreai Evergreen Motors Group elnöke, Kim Chang-keon nemrég a régióba látogatott, ahol tárgyalásokat folytatott egy esetleges járműgyártási beruházásról. Az elnököt Namangan régió vezetőjeként Khairullo Bozorov is fogadta. A két fél megjegyezte, hogy az Üzbegisztán és Dél-Korea közötti gazdasági, technológiai, társadalmi és tudományos együttműködést kívánják erősíteni.   

A projekt keretein belül a vállalat 1 és 50 tonna teherbírás közötti teherautókat, valamint városi, nemzetközi és turistabuszok gyártását tervezi. Az első ütemben ezekből naponta 8-20, évente ezer darab készülne, ám három éven belül ez a darabszám elérheti a 3 ezret is, amelyből 2 ezer teherautó, míg 1 ezer  busz lenne.  


Kezdetben az alkatrészek közvetlenül Dél-Koreából érkeznének. Később a 3 éves lokalizációs program keretein belül az alkatrészek gyártása fokozatosan növekvő ütemben helyileg készülne. Kezdetben ezer embernek biztosítana munkát a létesítmény, de az alkalmazottak száma később elérheti a 6 ezer főt is.   

Az autóipar egyre nagyobb teret kap Üzbegisztán gazdaságában. Az ország népességének jelentős része ebben az iparágban dolgozik, a vállalatok nagy része helyi és külföldi cégek vegyesvállalatai. Ez is mutatja, hogy Üzbegisztán igyekszik megfelelő befektetési környezetet teremteni a sikeres működéshez. Így működik az országban a GM Üzbekistan, a SamAvto, a JV MAN Auto-Uzbekistan és a GM Powertrain Ubekistan vállalatok is. 

Forrás: azernews.azazernews.az

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei