Megérkezett az első Hyundai Kona Electric szállítmány Norvégiába


A norvég Drammen kikötőjébe megérkezett az első Hyundai Kona Electric szállítmány, amivel megkezdődött a régen várt elektromos autó forgalmazása Norvégiában. 

A Hyundai Motor norvég képviselete az Ioniq bevezetése után az új Kona Electric piacra lépésével újabb fontos állomáshoz érkezett. Ennek jelentőségét a kereslet is alátámasztja, hiszen a Hyundai Motor Norway márciusban kénytelen volt leállítani az autó iránt érdeklődők listáját, miután annak száma meghaladta a 20 ezer főt. Ezt követően az autóra csaknem hétezer megrendelés érkezett – az első vevők pedig hamarosan átvehetik régen várt autóikat.  


Az augusztus 3-án érkezett első hajón összesen száz darab Kona Electric érkezett a norvég Drammen kikötőjébe. Ez azonban csak a kezdet, máris további több száz autót rakodtak hajóra Dél-Koreában, így a következő ilyen hajó már augusztus közepén megérkezik a norvég partokhoz.  


„Rengeteg vásárlónk várakozik saját Kona Electric autójára, most pedig megkezdhetjük az első ügyfélautóink kiszállítását, amit nagyon vártunk már” – mondta Christian Stenbo, a Hyundai Motor Norway ügyvezetője. „Mostantól pedig folyamatosan kapjuk a szállítmányokat, így az átadások folyamatosan zajlanak majd. Tisztában vagyunk azzal, hogy a magasabb sorszámmal rendelkezők számára a várakozás nagyon zavaró lehet, de tartsák fejben, hogy a következő hónapokban Kona Electric modellek ezreit szállítjuk le a vásárlókhoz, akik biztosan elégedettek lesznek az autóval.”


A Hyundai Kona Electric már a hivatalos bemutatót megelőzően hatalmas sikerré vált Norvégiában. Az autó iránti előzetes érdeklődés aligha lehetett volna nagyobb, végül pedig a hatalmas érdeklődésnek megfelelően több ezer megrendelés is érkezett az autóra.  


„Nem csoda, hogy a Kona Electric ekkora érdeklődést váltott ki” – mondja Øyvind Lillestrøm Knudsen,a Hyundai Motor Norway termékmenedzsere. „Ez az első olyan elektromos autó, amely nemcsak elérhető árfekvésű, de nagy hatótávval és teljes körű aktív biztonsági és multimédiás felszerelésekkel rendelkezik. A Kona Electric egy nagyon fejlett autó, amely kifinomult megoldásokat kínál az akkumulátorhűtés, a visszatöltés, az aktív vezetéstámogatás és helykihasználás terén. Ez egyszerűen az elektromos autózás új generációja, ára pedig a mai piacon verhetetlen.”  


Az autó európai premierjét is a norvég utakon rendezték meg, amely már önmagában is jelzi az elektromos autók kiemelt helyzetét a norvég autópiacon. A sajtó visszajelzései pedig egyértelműen pozitívak voltak – különösen dicsérték az autó nagy hatótávját, élvezetes vezethetőségét és kimagasló felszereltségét.   


„A sajtótájékoztató és az esemény is kiválóan tükrözte a Kona Electric modell iránti felfokozott várakozást, most pedig izgatottan várjuk, hogy vásárlóink mit gondolnak majd az autóról, ha végre kézhez kapják sajátjukat. Úgy gondoljuk, az emberek elégedettek lesznek” – mondta Stenbo.


Forrás: hyundai.no

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei