A Hyundai házhoz viszi az elektromos töltést


A Hyundai Motor különleges szolgáltatást vezetett be az Ioniq Electric modelljének bemutatásakor, amikor szolgáltatásaik közé a mobil töltőpont segélyszolgálatát is beemelték. 

A Hyundai tavaly tavasszal mutatta be első globális elektromos modelljét, az Ioniq Electricet. Ez jelentős lépés volt a vállalat történetében, hiszen addig a Hyundai elsősorban az üzemanyagcellás technológia elterjesztésében tevékenykedett és ennek megfelelően alakította fejlesztési irányzatait is. Az elektromos járművek iránti megnövekedett kereslet azonban arra késztette a Hyundait, hogy változtasson politikáján és ennek eredményeként születhetett meg az Ioniq modellpalettája, amely kizárólag valamilyen elektromos hajtáslánccal vásárolható meg. 


A hibrid mellett megjelent tisztán elektromos változat esetében azonban a vállalat úgy érezte, hogy Dél-Koreában is gondot jelent a töltőpontok kevés száma, ezért úgy határoztak, különleges szolgáltatásként bevezetik a mobil töltőpontokat, amelyeket az Ioniq Electric ügyfelei vehetnek igénybe. Így az ügyfelek szinte mentesülhetnek az elektromos autózás egyik legnagyobb hátulütőjének tekinthető "hatótávpara" alól, hiszen egyetlen telefonhívás, vagy gombnyomás és máris úton a segítség. 


A mobil töltőállomások gyakorlatilag gyárilag átalakított Hyundai Ioniq Electric modellek, amelyek képesek csatlakozni az ügyfelek autóihoz és így adnak át energiát a lemerült autóknak. A Hyundai Motor kezdetben 10 ilyen járművet állított szolgálatba, ám nemrég a nagy érdeklődés miatt az autók számát 60-ra kellett növelniük. A szolgáltatás egyelőre Szöul térségére, illetve a koreai "E-autóparadicsomnak" tekinthető Jeju szigeten évente négy alkalommal ingyenesen vehető igénybe.  

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei