Üzemanyagcellás részegységek gyártásába kezd a Hyundai


Dél-Korea legnagyobb autóalkatrész-gyártója, a Hyundai Mobis bejelentette, hogy egy olyan gyárat hozott létre, amely az üzemanyagcellás járművekhez szükséges alkatrészek gyártására is alkalmas.  

A Hyundai Mobis a koreai Chungju városában lévő környezetbarát gyártókomplexumán belül hozta létre vadonatúj üzemét, amely szeptemberben kezdi meg tesztüzemét. A mintegy 62 millió dolláros beruházással létrehozott gyárban évente akár 3 ezer üzemanyagcellás hajtáslánc modul (powertrain fuel-cell complete –PFC) készülhet, ami a legjobb globális gyártók közé emeli a Mobist. A Hyundai Mobis azt is hozzátette, hogy az üzem kapacitását igény szerint akár tízezres nagyságrendűre is tudják később növelni. 


Egy Hyundai Mobis képviselő szerint a vállalat ezzel a lépéssel is igyekszik növelni versenyképességét a jövő üzemanyagcellás járműpiacán. „A vállalat igyekszik biztosítani azt a saját technológiát, amelynek révén az üzemanyagcellás rendszerek tömegét akár 10 százalékkal is csökkentheti, miközben a motor teljesítménye is 15 százalékkal növekszik” – mondja. „A Hyundai Mobis jelenleg az egyetlen olyan vállalat, amely az üzemanyagcellás autók gyártásához szükséges összes kulcsfontosságú elemet egy termelési rendszerbe integrálta.”    


A Hyundai Motor Group részeként működő Hyundai Mobis 2013 óta működteti saját környezetbarát járműalkatrész-komplexumát. Az üzemanyagcellás járművek egyre növekvő elfogadottsága miatt számos globális autógyártó, köztük japán és kínai márkák is felgyorsították a kapcsolódó technológiák fejlesztését. Piaci elemzők szerint 2020 után a legtöbb globális gyártó kínál majd üzemanyagcellás modellt, miközben a piac mérete 2025-ben már évi 500 ezres nagyságrendűre növekszik. 


A Hyundai Motor a Mobis részlegével együttműködve jövőre mutatja be üzemanyagcellás modelljének vadonatúj generációját, amelynek hatótávja eléri majd az  580 kilométert.  

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei