Újra a megbízhatósági lista élén a Hyundai Kínában


A koreai Hyundai Motor bejelentette, hogy a zuhanó eladások és a diplomáciai nehézségek ellenére a vállalat termékei a J. D. Power idei kínai vásárlói elégedettségi felmérésének élén végeztek.

Miután tavaly a Dongfeng Peugeot-Citroen Automobile, a kínai Dongfeng Motor és a francia Peugeot-Citroen kínai közös vállalata tavaly megelőzte, idén újra a Hyundai Motor lett a J. D . Power kínai megbízhatósági listájának  első helyezettje. „Idén a  Hyundai Motor 665 pontos eredményével megelőzte riválisait, mivel a kínai vásárlók jól fogadták a helyi igényekhez igazított és frissített modelljeinket” – áll a Hyundai közleményében.  

A vállalat továbbra is minőségi termékeivel és helyi szolgáltatásaival igyekszik lenyűgözni vásárlóit azért, hogy fellendítse értékesítési darabszámait. Erre nagy szüksége is van a márkának, amelynek eladásai január és május között a tavalyi 425 561darabról 37 százalékkal 266 228 darabra estek vissza a világ legnagyobb autópiacán.


A Kia Motors testvérmákra eredményei szintén megérezték a Szöul és Peking közötti feszültségeket, amelyek az amerikai rakétavédelmi rendszer beüzemelése kapcsán bontakozott ki.  A Kia tavaly még 240 588 autót adott el május végéig, idén azonban ez 54 százalékkal 110 667 darabra esett vissza.    

Kína a Dél-Koreában felállított nagy hatótávolságú rakétavédelmi rendszerre (THAAD) válaszul utazási és termék-behozatali korlátozásokat vezetett be, ami többek között jelentősen akadályozza a koreai termékek kínai értékesítését.  Szöul és Washington eddig hiába érvelt azzal, hogy a THAAD rendszert kizárólag Észak-Korea fenyegetései miatt kellett felállítani.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei