Meredeken nőttek a Hyundai környezetbarát járműeladásai

         
A Hyundai csoport bejelentette, hogy a csoporthoz tartozó két márka, a Kia és a Hyundai környezetbarát modelljeinek eladásai több mint kétszeresére emelkedtek idén.

A világ ötödik legnagyobb autógyártója, a Hyundai Motor Group nyilvánosságra hozta környezetkímélő modelljeinek értékesítési adatait, amelyek alapján a Hyundai és a Kia márka hagyományos hibrid, konnektoros hibrid, tisztán elektromos, valamint üzemanyagcellás modelljeiből összesen 141 681 darab kelt el idén július végéig.


Ez a szám lényegesen magasabb, mint a tavaly ugyanezen időszak alatt eladott 56 608 darab sőt, csupán 10 százalékkal múlja alul a teljes tavalyi évben eladott környezetbarát modellek 128 975 darabos mennyiségét.  Ha a jelenlegi ütem az év végéig kitart, a két autógyártó szerint elérhetik a 200 ezer darabos szintet is, ami új rekordot jelent a csoport történelmében. 


A két autógyártó hat hagyományos hibridet, négy plug-in hibridet, három elektromos és egy üzemanyagcellás autót gyárt. Ezek közül a hibridekből két és félszer több, 119 780 darab kelt el idén január és július között. Az elektromos autók terén 13 220 autóval 2,14-szeres a növekedés, míg a plug-in hibridekből 8 485, az üzemanyagcellás autóból pedig 196 darab fogyott idén július végéig. 


A Hyundai és Kia bennfentesek szerint az eladások szárnyalása elsősorban a nemrég bemutatott Hyundai Ioniq és Kia Niro modellek népszerűségének köszönhető, amelyekről nagyon pozitív a vásárlók visszajelzése. 

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei