Összkerékhajtást és váltófüleket kap a Hyundai i30 N


A Hyundai Motor N sportmárkájának első modellje még csak most jelent meg, ám a részleg vezetője máris bejelentette, hogy a jövőben összkerékhajtású és automata váltós kivitel is érkezhet.   

A Hyundai i30 N valódi forró ferdehátú kompakt modell, amelyhez elsőkerék-meghajtás, kézi sebességváltó sőt, manuális kézifék is hozzátartozik. Ám Albert Biermann, a Hyundai Motor Nagyteljesítményű Járműfejlesztési Részlegének vezetője szerint az N márka gyorsan fejlődik, így nemsokára új technológiákkal gyarapszik a márka kínálata.  


"Már teszteltünk összkerékhajtási rendszert is" - ismerte el Biermann. "De egyelőre nincs tervben, hogy ezt egy N modellben is bevezessük. De persze, ezt is vizsgáljuk. Házon belül minden rendelkezésre áll és az autó költségei még így is ésszerű szinten maradna. De még csak most vezettük be az N márkát. Az embereknek idő kell, amíg megértik, miről szól ez. Talán később ezt is megvalósítjuk. Vannak prototípusaink, így nem lenne nagy kihívás.”

Az összkerékhajtású rendszernek persze csak akkor van igazán értelme, ha megfelelően nagy teljesítményt kell kezelnie. „Igazán nagy teljesítmény nélkül nem is érdemes belekezdeni az ilyesmibe.” – ismeri el Biermann is. „De ezen a ponton még nem lehet tudni.”


Na és mi a helyzet a váltófülekkel ellátott automata sebességváltóval? „Mi is fejlesztünk ilyet a Hyundainál és úgy gondolom, előbb vagy utóbb be is vezetjük” – magyarázza. A jövőben mindig lesz választási lehetőség, így a manuális sebességváltó persze megmarad."

Forrás: topgear.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei