Rekordot döntött a Hyundai török gyára


A Hyundai Motor törökországi Izmitben található gyártóüzeme rekordszámú új autót exportált külföldre 2017 első hét hónapjában, amellyel jelentősen hozzájárult az ország gazdaságához is. 

A Hyundai Motor Assan vállalat 2002. óta több mint egymillió autót exportált, idén pedig január és július vége között 120 482 autót szállított külföldre, amellyel új rekordot ért el és ezzel együtt 4 milliárd líra bevételével jelentős mértékben hozzájárult a török gazdaság fejlődéséhez. Az i10 és i20 modelleket készítő üzem a belföldi piac mellett elsősorban az Európai Unió országaiba szállítja autóit, amelyek közül a legnagyobb vásárló Németország, Anglia és Olaszország. 


Önder Göker, a Hyundai Motor Assan vállalat vezetője elmondta, hogy a törökországi gyártás 90 százalékát több mint 40 országba exportálják. „Fennállásunk során a legnagyobb példányszámot értük el az év első 7 hónapjában és több mint 4 millió török líra árbevételt értünk el. Továbbra is jelentős mértékben hozzájárulunk a gazdasághoz és a munkaerőpiachoz. Idén ünnepeljük a gyár beindításának huszadik évfordulóját és 15 éve kezdtük el a termékek exportját. A ’Made in Turkey’ feliratú, kiváló minőségű autóinkat a világ több mint 40 országába exportáljuk és erre nagyon büszkék is vagyunk.”


A Hyundai Motor Assan Izmit gyáregysége 1997 óta készíti a Hyundai termékeit. A huszadik születésnapját ünneplő gyár idén 230 ezer új autót kíván előállítani és Törökország mellett még 43 országba exportálja termékeit. Idén a vállalat Hong Kongba, Új-Zélandra, Iránba és Ausztráliába is megkezdte autóinak szállítását. 

Forrás: yenisafak.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei