Indiában is bemutatkozott az új Hyundai Verna


A Hyundai Motor indiai képviselete bemutatta a Verna modell vadonatúj, ötödik generációját, amely könnyű, de erős vázszerkezetével, vonzó formatervével és modern erőforrásaival kategóriája egyik legnépszerűbb képviselője lehet.

Kína, Oroszország,Kanada és Mexikó után a Hyundai Indiában is piacra vezeti kompakt limuzinjának új generációját, amely a helyi piacon Verna néven jelenik meg.  Az immár ötödik generációs új modell vonzó formatervet, dinamikus motorokat, kiváló biztonsági és technológiai felszerelést kapott, de a legfontosabb változás, hogy a Verna  vázszerkezete 50 százalékban tartalmaz ultra nagy szilárdságú acélt.


„Büszkén mutatjuk be a régen várt új generációs Hyundai Verna modellünket az indiai piac számára” – mondta Y. K. Koo, a HMIL vezetője. „Az ötödik generációs új Verna a tökéletesség és a kiváló mérnöki teljesítmény valódi kifejeződése. Az új generációs Verna ügyfeleink elégedettségét fokozó kiváló tulajdonságaival és teljesítményével új mércét állít fel a kompakt limuzinok kategóriájában. A Verna a világ 66 országának 8,8 millió ügyfelével  gazdag örökséggel és komoly jelenléttel bír,Indiában pedig már 317 ezer darabot értékesítettünk a típusból.”


A Hyundai Verna új generációjának helyi változatát a globális változatok tesztelési eredményei mellett a Chennaiban és Hyderabadban működő indiai fejlesztőközpontok közreműködésével fejlesztették tovább és a megjelenést megelőzően intenzív tesztelésnek vetették alá az ország különböző részein, változatos időjárási és útviszonyok között tesztelték azért, hogy világszínvonalú terméket hozzanak létre, amely maximális elégedettséget okoz az ügyfelek számára.     


Az autó megjelenése szinte teljes mértékben megegyezik a korábban Oroszországban, illetve Mexikóban már bemutatott változatokkal. A Hyundai formanyelvének megfelelően a frontrészen meghatározó az ívelt, azaz kaszkád hatszögletű hűtőmaszk, a projektoros fényszórók és a LED nappali menetfények,a krómbetétes ködlámpák, oldalt az alufelnik, míg hátul a LED hátsó lámpatestek és a cápauszony antenna.   


A meleg sajtolási eljárással kialakított ultra nagy szilárdságú acélokkal felépített karosszéria kiváló merevségével nagyfokú biztonságot nyújt az utasok számára. Emellett kimagaslóan jó az autó zajszigetelése, de a kezelhetőség javítására is fokozott figyelmet fordítottak.  A vadonatúj K2 platformra épülő új Verna kényelmes és precíz futóműhangolást kapott, ami különösen fontos a néhol igen rossz minőségű India útjain.  


Az új Verna felszereltségében sem sokban tér el a más piacokon megjelent típustársaitól, ez pedig indiai viszonylatban már a prémiumkategóriát jelenti. A kategóriában elsőként az új Verna kínál pl. az ülésfűtés mellett szellőztetett első üléseket, ami az indiai klímaviszonyokat ismerve különösen fontos extra lehet. Automatikus csomagtér-nyitás sem szerepelt még indiai kompakt limuzin extralistáján, de a 7 colos érintőkijelző, az AVN navigációs rendszer, valamint az Android Auto és Apple CarPlay alkalmazások bevezetése is új mércét jelent a szegmensben.


Az új Verna két nagy teljesítményű 1,6-os  erőforrással kerül piacra: a benzines 123 lóerős, míg a dízel128 lóerős változatban lesz elérhető.  Mindkét motorhoz fejlett hatfokozatú manuális váltó jár,a szintén hatfokozatú hagyományos automata váltót úgy hangolták, hogy alacsony és magas sebességnél is kiváló teljesítményt nyújtson alacsony fogyasztás mellett.


Forrás: hyundai.com/in

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei