Felavatták a Hyundai legújabb kínai autógyárát


A Hyundai Motor ötödik kínai autógyára ebben a hónapban kezdi meg működését, amelynek elsődleges célja, hogy kielégítse a kisautók iránt jelentkező megnövekedő igényeket.

A koreai Hyundai Motor és a Beijing Automotive Group 50-50 százalékos közös vállalata, a Beijing Hyundai Motor összesen 1 milliárd dolláros befektetéssel a délnyugat-kínai Csungking városában építette fel legújabb összeszerelő üzemét. A 300 ezer darabos névleges kapacitású új gyárban augusztus végétől mintegy 30 ezer darab új kompakt jármű készül. A vállalat célja, hogy 2019-től már négy különböző jármű - két kompakt limuzin és két kiskompakt SUV - készüljön majd itt. Az itt gyártott modellek mindegyike a kínai piacon kerül majd értékesítésre.

A Hyundai Csungkingi autógyárát, a Beijing Hyundai ötödik kínai üzemét 2015 júniusában kezdték építeni. Az augusztustól termelő gyártósorokon készül majd a Hyundai Verna helyi változata és itt készül majd az ix35 új, kifejezetten Kína számára fejlesztett új generációja is, valamint itt állítják elő a korábban bemutatott Reina modell padlóvázát is. Később a Kona kisterepjárót is itt gyártják majd. 


Mivel Kínában az 1,6 és ennél kisebb hengerűrtartalmú járművek adóját a jelenlegi 7,5 százalékról 10 százalékra emelik jövőre, a vállalat szerint az idei év második felében a megnövekedett adóteher elkerülése érdekében jelentősen megnövekedhet a kompakt modellek iránt kereslet. 

A Hyundainak eddig négy gyára működött Kínában, amelyek együttes kapacitása elérte az évi 1,35 millió darabot. Amikor pedig az ötödik gyár megkezdi működését, ez a szám 1,65 millióra emelkedik a világ legnagyobb autópiacán. Világszinten a Hyundai évente 5,22 millió új autót képes előállítani koreai, kínai, indiai, cseh, török, orosz, brazil és amerikai üzemeiben. 


Az új gyár hivatalos megnyitóján megjelent Eui-sun Chung, a Hyundai Motor alelnöke, aki az esemény előtt Csungking város kommunista pártjának főtitkárával, Chen Minerrel tárgyalt a kínai autóipar fejlesztésének és további partnerkapcsolat lehetőségeiről.

„A Csungking gyártóüzem okos és környezetbarát létesítményként a legmodernebb technológiával kiváló minőségű autókat készít a kínai ügyfelek számára” – mondta Eui-sun Chung, a Hyundai Motor alelnöke a próbagyártás megindulása kapcsán megtartott megnyitó beszédében. „Reményeink szerint új létesítményünk hozzájárulhat a kínai kormányzat kezdeményezéséhez és a gyár által Csungking Kína jövőbeli növekedésének új motorjává válhat.”

Eközben a Hyundai drasztikus értékesítési visszaesést volt kénytelen elszenvedni a világ legnagyobb piacán, miután Kína jelentősen megnehezítette a koreai termékek értékesítését. Peking ellenezte az amerikai rakétavédelmi rendszer Dél-Koreába telepítését, amely szerintük akár ellenük is irányulhat. A január és május közötti időszakban a Hyundai eladásai 37 százalékkal 266 228 darabra csökkent a tavalyi 425 561 autóval szemben. 

Forrás: yonhapnews.co.kr, gasgoo.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei