Mobiltelefon helyettesítheti a kulcsokat a Hyundai új modelljeiben


A Hyundai Motor alkatrész-beszállítója bejelentette, hogy sikeresen kifejlesztette azt a technológiát, amellyel a mobiltelefonok egy alkalmazás segítségével az autók virtuális kulcsaivá alakulhatnak.   

A Hyundai Motor házi alkatrész-beszállítója, a Hyundai Mobis egy olyan integrált rendszert fejlesztett ki, amely képes az NFC, azaz rövid hatótávú kommunikációs technológia támogatására és lehetővé teszi, hogy a vezető a mobiltelefon egyik letöltött alkalmazása segítségével nyissa vagy csukja az autót, de akár el is indíthatja azt az applikációval.    


A Hyundai Mobis azt is nyilvánosságra hozta, hogy ezt a vadonatúj technológiát várhatóan 2019-től vezetik be a járművek széles körében. Az NFC alapú „okos kulcs” a gyártó szerint nemcsak tovább fokozza a felhasználó kényelmét, de a biztonságérzetet is javíthatja. 


A felhasználó az eddig használt, állandó jelet küldő (és éppen ezért könnyen feltörhető) intelligens kulcs helyett mobiltelefonját érinti az autó ajtajához, amely az autó rendszerével kommunikálva felismeri azt és nyitja vagy éppen csukja az ajtót. Ugyanígy a mobilt a vezeték nélküli töltőtálcára helyezve az autó az indítógomb megnyomására indul be.  


A Hyundai Mobis szerint fejlesztőik igen erős jelszóvédelmet és személyes hitelesítési rendszert fejlesztettek ki a mobil és az autó között futó adatok titkosításához azért, hogy elkerüljék az esetleges feltörést. A tulajdonosnak arra is van lehetősége, hogy a bejutást engedélyezve megossza az „okoskulcsot” családtagjaival, vagy barátaival  


Az NFC már több mint két évtizede létezik, ám az utóbbi években az okostelefonok terjedésével vált igazán elterjedté. Ez a Bluetooth technológiához hasonlóan lehetővé teszi egyszerű adatok cseréjét az eszközök között, amikor azokat egymáshoz érintik, vagy nagyon közel vannak egymáshoz. Az NFC-t manapság az érintés nélküli fizetéskor használják leginkább.  

Forrás: theinvestor.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei