Elkapkodták a Hyundai i30 N első példányait


Két nappal azután, hogy a Hyundai Motor németországi importőre megkezdte a mindössze száz darabban forgalomba kerülő i30 N First Edition értékesítését, máris az összes autót sikerült eladniuk.   

A Hyundai Motor Deutchland GmbH július 17-én jelentette be, hogy a Hyundai i30 N First Edition változata előrendelhető.  Ettől kezdődően a német vásárlóknak lehetőségük volt arra, hogy regisztráljanak a mindössze száz darabban értékesítésre kerülő limitált szériás i30 sportautó megvásárlására.  A sikeres regisztráció alapfeltétele ezer euró előleg befizetése volt, amit akár Paypal segítségével is kifizethetett az ügyfél, ennek ellenére két nap alatt már el is kelt az összes autó.  

„A First Edition iránti hatalmas érdeklődés igazolja az i30 N modellünkbe vetett magabiztosságunkat” – mondta Albert Biermann, a Hyundai Motor Nagyteljesítményű Járműfejlesztési Részlegének vezetője. „Az N sportmárka első nagyteljesítményű modelljének fejlesztését alapvetően úgy alakítottuk, hogy akár országúton,akár versenypályán is remek vezetési élményt nyújtson. Az autó valódi érzelmekkel gazdagítja a Hyundai márkát. Az emberek vágyni fognak arra az élményre, amit ez a nagyteljesítményű autó nyújt számukra.” 


A sportmárka N betűjele egyrészt a Hyundai Motor központi Namyang fejlesztőközpontjára,másrészt a Nürburgringre utal, ahol a Hyundai európai tesztközpontja található.  Az N logója egy kanyarkombinációt  mintáz, ahol az i30 N is tesztelésre került és bizonyította képességeit. Az új i30 N mindenki számára élvezetes vezetési élményt tud kínálni. Azok, akik most lecsúsztak az i30 N First Edition első száz példányáról, egy linken található várólistán egészen szeptember 24-ig továbbra is regisztrálhatnak. Amennyiben a száz regisztrált előrendelő  közül valaki visszalépne és az autó újra szabaddá válna, az autót a várólista legrégebbi feliratkozójához rendelik.  

A Hyundai i30 N kategóriájában legjobb és vezető nagyteljesítményű felszereléseket, egy kétliteres, turbófeltöltéses 275 lóerős és 353 Nm nyomatékú erőforrást, illetve a teljesítményhez méltó külső és belsőformai elemeket tartalmaz. A vezetési hangulattól függően a sofőr különböző vezetési módok között válogathat, amelyek az autó motorparamétereit, a felfüggesztéseket, a menetstabilizálót, az elektromos differeciálzárat, a motorhangot és a rajtautomatikát is a megfelelő szintre állítják.  


A Hyundai i30 N First Edition a sportautónál bevezetésre kerülő világoskék Performance Blue fényezéssel kerül piacra és felszereltségében az adaptív lengéscsillapítók,az  elektromos differeciálzár mellett 8 colos érintőképernyős navigációs rendszer és a csomagtérben elhelyezett, kivehető merevítők is beletartoznak. Emellett vezeték nélküli telefontöltő, első parkolószenzor, esőérzékelő, kulcsnélküli rendszer, elektromosan behajló külső tükrök, hangulatfények és táblafelismerő is a 30 900 eurós alapáron járnak. 

A First Edition regisztrálók emellett lehetőséget kapnak arra, hogy egy különleges esemény keretein belül szeptemberben részt vegyenek az autó prototípusának tesztvezetésén. A csúcspont viszont október 9-én lesz, amikor az akkorra már az új i30 N modell tulajdonosa saját autójával is végighajthat a Nürburgring 73 kanyarjával tűzdelt 20,8 kilométeres szakaszán, amelyet megelőzően maga Albert Biermann fogadja a résztvevőket és magyarázza el, mire képes az általuk fejlesztett Hyundai i30 N sportautó.  

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei