Magasra jutott a Hyundai H350


Miután tavaly a Hannoveri Haszonjármű-kiállításon bemutatkozott, az új Hyundai H350 kisteherautó most Peruban azt is bebizonyította, hogy extrém körülmények között is megállja helyét. 

A Hyundai Motor a 2016-os Hannoveri Haszonjármű-kiállításon mutatta be a H350 modelljének Euro6-os környezetvédelmi szabványnak megfelelő új változatát. Az Európában tervezett és gyártott H350 a Hyundai első valódi kisteherautója az európai haszonjármű-piacon. A H350 egy külön a modell számára épített szerelőszalagon három különböző kivitelben készül: dobozos kisteherautó, alvázas és busz felépítménnyel. Az új, Euro6 besorolású motorjával a H350 nemcsak még környezetkímélőbb, de egyben takarékosabb is, mint elődje.  

A Hyundai H350 modell az optimális raktérkapacitás ergonomikus kialakítás és a nagy teljesítmény kombinációja, amely vezetőorientált kiképzésével a Hyundai alapvető biztonsági, kezelhetőségi és használati értékeit hordozza magában. A H350-essel a Hyundai fejlett technológiát és személyautós kényelmet kínál a haszonjármű szegmensben,így többek között felhasználóbarát sebességtartó, hátsó biztonsági kamera, parkolóasszisztens rendszer és esőérzékelő is kapható az autóhoz. 

Az immár Európa 15 országában elérhető Hyundai H350 nem ismer határokat, hiszen versenyképességét Európa mellett más régiókban is bizonyítja, többek között a Közel-Keleten, Ázsiában és Dél-Amerikában is. 


A H350 perui bemutatójának emlékezetessé tételéhez a Hyundai különböző különleges helyszínekre vitte el az autót, ahol a kishaszonjármű extrém körülmények között bizonyíthatta nagy teljesítményét és minden körülmény között helytálló képességeit, legyen az Lima tengerpartja, vagy épp az Andok legmagasabb pontja. 

Peru tökéletes helyszíneket tud biztosítani egy ilyen teszthez kihívásokkal teli körülményeivel és különböző klímájával. Az ország szubtrópusi partjainál nagyon kevés eső hullik, míg a keleti síkság egész évben meleg és csapadákos. Az Andok esős nyaraival és nagyon száraz teleivel pedig a legnagyobb különbségeket hozza elő. 

A tesztet összesen hét lépésben hajtották végre a fővárostól, Limától nem messze fekvő partszakasztól az Andok legkeményebb ösvényéig, miközben a H350 olyan magasságokba jutott el, mint a tengerszint felett 4 780 méteres magasságban fekvő Abra Antajirca vagy a 4 818 méteres magasságban lévő Ticlio, amely így a Hyundai legnagyobb magasságban elvégzett tesztjét eredményezte. Annak ellenére, hogy a nagy magasságban kevesebb oxigén található a légtérben, amely a motorok teljesítményét befolyásolja, a H350 kiváló képességeit bizonyítva hibátlanul működött és az extrém körülmények között még kevesebbet is fogyasztott.  


A H350 erőteljes és gazdaságos 2,5 literes turbódízel motorjához egy hatfokozatú manuális váltót és hátsókerék-meghajtást illesztettek. A kisteherautó ezzel kategóriájának legjobb vezetési dinamizmusát és gazdaságosságát nyújtja és alapáron kínálja az Active Eco vezetési módot, amely a jármű motorjának karakterét a vezetési körülményekhez igazítva tovább mérsékeli a H350 fogyasztását. 

Emellett a H350 tágas, személyautókhoz hasonlítható utasteret kínál. A furgonváltozat terhelhetősége elérheti az 1 320 kilogrammot és a hatméteres furgonszegmensben egyedülálló módon akár öt Euro raklapot is képes elnyelni. A hátsó ajtók akár 270 fokban is kinyithatóak és az oldalfalakra rögzíthetőek azért, hogy rakodás közben minimálisra csökkentsék a szél okozta károsodást vagy sérülést. 


A Hyundai extrém tesztje Peruban az autó kiváló gyártási minőségének, megbízhatóságának és értékének köszönhetően tökéletesen bizonyította a H350 robusztusságát és versenyképességét nehéz körülmények között is.A H350-be vetett magabiztosságát a Hyundai rugalmas páneurópai garanciaprogramja is tükrözi, amely során az ügyfél választhat a 3 éves, kilométerkorlát nélküli garancia, vagy az egyedi 5 éves, vagy 200 ezer kilométeres garanciája között. Ezzel a lehetőséggel a Hyundai kiszolgálja vásárlóinak különféle üzleti szükségleteit a távolsági csomagszállítástól a helyi üzletek alacsony futásigényű szolgáltatásáig.   

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei