Sokszorosára növelik a Hyundai üzemanyagcellás termelését jövőre


A Hyundai Motor bejelentette, hogy a jövőre gyártásba kerülő új generációs üzemanyagcellás modelljének termelési kapacitását a jelenlegi többszörösére emelik majd.

A Hyundai Motor jövőre kezdi meg új generációs üzemanyagcellás modelljének sorozatgyártását, amelyből a tervek szerint 15-ször annyit gyártanának, mint a most kapható ix35 Fuel Cell modellből. A koreai vállalat ezzel kívánja felvenni a versenyt a japán Toyotával, amely Mirai modelljével komoly ellenféllé vált az elmúlt néhány év során. 

Iparági források szerint a Hyundai Motor vezetése arról határozott, hogy a jövő év elején bevezetendő "FE" kódnevén ismert üzemanyagcellás modelljének éves termelési darabszámát kísérletképpen 3 600-ra emelik. Tekintettel arra, hogy a Hyundai tavaly mindössze 242 üzemanyagcellás autót adott el, ez 1 487 százalékos növekedésnek felel meg és még a Toyota idei 3 ezres tervszámánál is több.


A Hyundai Motor a világon elsőként 2013-bab mutatta be kereskedelmi forgalomban a Tucson/ix35 Fuel Cell modellt, amelyből abban az évben 27 darabot értékesített. A vállalat összesen 666 darab ilyen autót adott el 2016 végéig. A növekvő kereslet ugyan jót tesz az autónak, ám a gyors avulás miatt a Hyundai egyre kevésbé tudja fenntartani a versenyt a Toyota később érkezett Mirai modelljével, amelyből a 2014-es premier óta 2 843 darab talált gazdára. 

A Hyundai Motor jövőre érkező új modelljével elsősorban a növekvő amerikai, kínai és európai keresletre igyelszik reagálni. A kínai kormány 5 ezer új üzemanyagcellás autó eladását és 100 új töltőállomás felállítását tervezi 2020-ra. Az amerikai Kalifornia állam 2024-re 100, Németország pedig 2025-re 400 hidrogénkút felállítását tűzte ki célul. 

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei