Ismertette villanyautós terveit a Hyundai


A A Hyundai Motor még több és még hatékonyabb környezetbarát modelleket kíván bemutatni az elkövetkező időszakban, amellyel célja a  tisztább környezet mellett piacvezető szereplővé válni. 

A Hyundai Motor az új generációs üzemanyagcellás hobbiterepjáró előzetes bemutatóján azt is elárulta, hogy terveik szerint felgyorsítják a csoporthoz tartozó két márka környezetkímélő járműveinek fejlesztéseit, amelynek során 2020-ra a korábban, még 2014-ben meghirdetett 28-cal szemben 31 alacsony károsanyag-kibocsátású típust, ezek közül tíz hibrid, 11 plug-in hibrid, nyolc elektromos és két üzemanyagcellás modellt vezetnek be a világpiacra. Az új fejlesztési menetrend a Hyundai Motor következő lépése a környezetbarát járművekkel megteremthető tisztább világ felé.   

A Hyundai Motor a jövőben több oldalról közelíti meg a környezetbarát programját. A vállalat elkötelezett abba az irányban, hogy jövőbeli termékpalettáján változatos hajtáslánc opciókat szerepeltessen – elektromos, hibrid és üzemanyagcella – azért, hogy azzal illeszkedjen ügyfeleinek különböző életstílusához.    


Az üzemanyag-takarékos, környezetbarát járművek iránti fokozódó kereslet nyomán az ütemterv meghatározza a vállalat azon célját, hogy a hibrid járművek népszerűsítésében élen járjon és termékkörébe a hobbiterepjárókat és nagy autókat is felvegye.  A terv másik eleme összkerékhajtási és orrmotoros, de hátsókerék-meghajtású változatok fejlesztése, ami a még 2011-be bemutatott saját fejlesztésű Erőátviteli rendszerbe épített elektromos eszköz (Transmission-Mounted Electrical Device – TMED) révén valósulhat meg.

Miközben a jelenlegi Ioniq modellel a Hyundai Motor folytatja törekvését a villanyautók közötti vezető szerepre, a vállalat célja egy teljes termékpaletta kialakítása,amelyben elektromos kisautók és nagy, luxusszínvonalú Genesis márkájú limuzinok is  megtalálhatóak. A Hyundai villanyautó-fejlesztési terve több lépcsőben valósul meg: 2018 első felében érkezik a 390 km valós hatótávú elektromos Kona kisterepjáró; 2021-ben bemutatják a Genesis prémiummárka első elektromos modelljét és 2021 után érkezik a Hyundai hosszú, 500 km valós hatótávú elektromos járműve. Továbbá elkészül a Hyundai első, kifejezetten elektromos járművek számára fejlesztett padlólemeze, amely lehetőséget ad arra, hogy a vállalat különböző felépítésű hosszú hatótávú villanyautót készítsen.


A Hyundai Motor természetesen tovább erősíti  az üzemanyagcellás technológiában betöltött vezető szerepét is. Ez az üzemanyagcellás rendszerek fokozott kutatási és fejlesztési tevékenysége révén tovább növeli a rendszerek teljesítményét és tartósságát, miközben ugyanakkor igyekszik csökkenteni a technológia méretét és árát és így idővel akár kisebb modellekhez is alkalmassá válik. Ezen erőfeszítések részeként a Hyundai még idén egy új üzemanyagcellás buszt kíván bemutatni.

A Hyundai Motor jövő év elején mutatja be vadonatúj üzemanyagcellás hobbiterepjáróját Koreában, amely ezt követően Észak-Amerikában és Európában is megjelenik majd. A vállalat azt is fontolgatja, hogy olyan piacokon is bemutatja hidrogénhajtású autóját, amelyek környezetbarát járműpiacai nagy lehetőségeket rejtenek, mint pl. Kína. 

Forrás: hyundai.comyonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei