Augusztusban érkezik a Hyundai új üzemanyagcellás modellje


A Hyundai Motor bejelentette, hogy a környezetbarát járművek iránti elkötelezettségének hangsúlyozása érdekében már idén augusztusban bemutatják új üzemanyagcellás modelljük szériaváltozatát.

Dél-Korea első számú autógyártója, a Hyundai Motor a világon elsőként 2013 óta gyártja az ix35/Tucson modell üzemanyagcellás változatát. Azóta több száz darabot értékesítettek a modellből Koreában, Európában és az Egyesült Államok bizonyos részein, így az autó felkeltette a figyelmet a környezetbarát, zéró emissziós kibocsátású technológia iránt.

A vállalat azonban most újabb lépést tesz azért, hogy az időközben megjelent vagy megjelenő konkurensek elé kerüljön, ezért az idei Genfi Autószalonon bemutatott FE Fuel Cell tanulmány alapján még ebben a hónapban bemutatja új generációs üzemanyagcellás modelljét. Az autót meghajtó motor paramétereiről és más részletekről egyelőre semmilyen információt nem adtak ki, mindössze annyi biztos, hogy az autó tényleges hatótávja eléri az 580 kilométert, vagyis nagyjából a benzines modellek szintjén áll.


A Hyundai új generációs üzemanyagcellás modellje ugyanúgy egy hobbiterepjáró lesz, mint elődje, azonban amíg a korábbi autó az ix35 egyik típusváltozata volt, addig az új egy teljesen különálló, egyéni vonalvezetésű típus lesz a Hyundai kínálatán belül. A hírek szerint az autóban nemcsak a legmodernebb és legfejlettebb üzemanyagcellás meghajtás kap majd helyet, de megtalálható lesz benne minden olyan fejlett biztonsági és kényelmi felszerelés is, ami sokáig moderné teszik az autót.

Eredetileg úgy tervezték, hogy a Hyundai új üzemanyagcellás autóját a jövő év elején Koreában megrendezésre kerülő téli olimpiához kapcsolódóan leplezik le. Úgy tűnik azonban, hogy a vállalat döntéshozói most mégis úgy határoztak, hogy fél évvel előrébb hozzák a bemutatót, amelyet a Szöult kettészelő Han folyón felépített hidrogén koncepció házban tartanak majd.

Forrás: koreatimesus.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei