A Hyundai új kommunikációs rendszert fejlesztett önvezető autóihoz


Dél-Korea legnagyobb autógyártója bejelentette, hogy egy fejlett jármű és úthálózat közötti kommunikációs rendszert fejlesztett ki azért, hogy ezzel is elősegítse az autonóm járműtechnológiát.

A Hyundai csoportot alkotó két autómárka, a Hyundai és a Kia közösen jelentették be, hogy a koreai Hwaseong városának egy 14 kilométeres, hét kereszteződéssel rendelkező útszakaszán ún. jármű-minden más eszköz (Vehicle to Everything – V2X) típusú kommunikációs rendszert építettek ki. A vállalatok közleménye szerint  az önvezető járművek fejlesztésében nagy lépésnek tekinthető rendszerrel részletes vizsgálatokat fognak végrehajtani annak érdekében, hogy a rendszer mennyire aktuális, hatékony és megbízható


A V2X kommunikációs rendszer célja, hogy a járművek különböző valós idejű információkat kapjanak egymással az úthálózatról, a közlekedési lámpákról, vagy másik autótól, esetleg gyalogosokról. Az önvezető járművek számára ezek az információk nagyon fontosak, hiszen a fedélzeti kamerák, radarok és más érzékelőrendszerek nem képesek az autó környezetének teljes feltérképezéséhez és arra, hogy biztonságosan tudjanak haladni az utakon. Az érzékelőkkel különösen rossz időjárási viszonyok között akadhatnak problémák. 


A Hyundai csoport tavaly év végén kötött megállapodást Hwaseong város önkormányzatával a V2X rendszer bekötéséről. A város Szöultól mintegy 60 kilométerre fekszik, ahol a Hyundai csoport Namyang fejlesztőközpontja is található. A vállalat 2016 júniusa óta dolgozik a koreai kormányzat által is támogatott autonóm járműfejlesztési programján.    


A Hyundai képviselői elmondták, az idei év végéig gyűjtik a V2X rendszer adatait, amit elemeznek és az esetlegesen előforduló hibákat, hiányosságokat kijavítják, azok alapján változtatásokat hajtanak végre a rendszerben.  A begyűjtött adatok és tapasztalatok alapján aztán a rendszert a kormányzatilag támogatott infrastruktúra-fejlesztési program részeként kiépítik, a Hyundai pedig 2020-ig olyan autókat készít majd, amely képes csatlakozni a V2X rendszerhez is. 

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei