A Hyundai Ioniq az ADAC Ökoteszt élén


Az Auto Bild és az Eurotax 2017-es Értékbajnoka elismerése után a Hyundai Ioniq Electric az ADAC Ökotesztjén is kimagaslóan teljesített.  

Európa tíz legnagyobb autóklubjának autós tesztjeit folyamatosan végzik. Minden új modell tesztelésének eredményeit egy listán összesítik, ahol olyan tényezőket vizsgálnak, mint a károsanyagok, így a CO2 kibocsátás értéke, amit nemcsak a vizsgálóállomáson, de az utcai forgalomban is mérnek. És itt tudott a Hyundai Ioniq Electric mindenkit meggyőzni.


Az ADAC szakértői az Ioniq Electric példamutatóan alacsony károsanyag-kibocsátását a legmagasabb 50 ponttal jutalmazták, míg a CO2 kibocsátás vizsgálatánál a maximális 60-ból az autó 55 pontot kapott. A Hyundai Ioniq Electric 105 pontos végeredményével és öt ökocsillagával magasan vezet a 100 ponttal második helyen végzett BMW i3 és a 97 pontos Toyota Prius Plug-in Hybrid előtt. A tisztán elektromos járművek esetében a CO2 kibocsátás értékelésekor az ADAC a német villamosenergia-összetételt veszi alapul (2016-ban 580 g/kWh). A Hyundai Ioniq Electric CO2 kibocsátása akár a nullára is csökkenthető abban az esetben, ha az autót kizárólag megújuló energiaforrásból töltik fel. 


„Az Ioniq Electric modellel a Hyundai bebizonyítja, hogy valóban különösen értékálló és megbízható járműveket építünk” – mondta Markus Schrick, a Hyundai Motor Deutchland vezetője. „Az ADAC Ökotesztjének első helyezése is jelzi, hogy az Ioniq Electric a leginkább környezetbarát jármű a német autópiacon. Ezt már ügyfeleink is jutalmazzák, hiszen a modell bevezetése, vagyis 2016 novembere óta már 2 100 megrendelés érkezett a típusra. Az Ioniq modellcsalád a Hyundai technológiai vezető szerepét bizonyítja, hiszen a márka az üzemanyagcellás ix35 Fuel Cell modellel együtt a világon az egyetlen olyan globális autógyártó, amely az alternatív meghajtású szériajárművek összes elérhető variációját kínálja.”


A Hyundai Ioniq az egyedüli olyan modell, amelyet háromféle alternatív meghajtású erőforrással fejlesztettek és mindenki számára elérhető elektromos hajtásláncot kínál. Az Ioniq tulajdonságai közé tartozik a fejlett Lítium-polimer akkutechnológia, a 0,24-es értékével kiváló aerodinamika, az Euro NCAP által öt csillaggal jutalmazott, példamutató biztonság, a modern vezetéstámogató rendszerek és a Red Dot díjjal is jutalmazott formanyelv.  


Példamutató az Ioniq 5 éves, kilométerkorlát nélküli garanciacsomagja is, amely minden Európában forgalomba helyezett ügyfél számára biztosított. A nagyfeszültségű akkumulátorcsomagra a Hyundai ráadásul 8 év vagy 200 ezer kilométeres garanciát is vállal, de a csomag része az 5 éves fényezési garancia, az évenkénti ingyenes ellenőrzés és a mobilitásgarancia is, amit az éves felülvizsgálatok során akár hosszabb ideig is meghosszabbíthat az ügyfél.  

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei