A Hyundai és a Saudi Aramco együttműködési megállapodást kötött


A Hyundai Motor egy olyan szándéknyilatkozatot kötött a Saudi Aramco olajvállalattal, amelynek keretein belül a koreai és a Szaúd-arábiai piacon is felgyorsíthatják a hidrogén ökoszisztéma kialakítását. 

A hidrogén beszállítással kapcsolatos együttműködés és a koreai hidrogén töltőállomások építése mellett a Hyundai Motor és a Saudi Aramco fokozott figyelmet fog fordítani a Hyundai üzemanyagcellás járműveinek Szaúd-Arábia királyságában. A két vállalat közösen felkészül a nemfémes anyagok alkalmazásának bővítésére is, beleértve a szénszálas és a szénszál erősítésű műanyagok használatát is. Továbbá a vállalatok a jövő autóipari technológiáinak kialakításában is együtt dolgoznak majd. 


„A Hyundai Motor és a Saudi Aramco együttműködése felgyorsítja a hidrogénalapú társadalom kialakítását azzal, hogy bővítik a hidrogén infrastruktúra, valamint az üzemanyagcellás járművek elérhetőségét” – mondta Eui-sun Chung, a Hyundai Motor ügyvezető alelnöke. „Mindkét vállalat a hidrogén értéklánc vezetői, így együttműködésünk támogatásával egy jobb, fenntarthatóbb jövő jöhet létre, miközben a jövő autóipari üzletágait és technológiáit is felfedezhetjük.”   

A nemzetközi Energiaügyi Hivatal nemrég a Japánban megtartott G20 Energiaügyi és Környezetvédelmi Miniszteri Tanácskozása alkalmából nyilvánosságra hozott felmérése szerint a hidrogén példa nélküli politikai és üzleti lehetőségek előtt áll azzal, hogy folyamatosan nőnek a világban az ehhez kapcsolódó energiapolitikai koncepciók és projektek száma. Ebből arra a következtetésre lehet jutni, hogy most jött el az ideje a technológiák kialakítására és a költségek csökkentésére azért, hogy a hidrogén minél szélesebb körben használhatóvá váljon.    


A G20 Miniszteri Tanácskozása előtti napon megrendezett exkluzív eseményen az ifjabb Chung megosztotta a vállalat azon elképzeléseit, amely szerint a „hidrogénalapú társadalom” a legéletképesebb megoldás a sikeres energetikai átalakuláshoz. A vállalat ezért a fenntartható közlekedés iránti elkötelezettségének köszönhetően  az FCEV Vision 2030 projektje keretében fontos lépéseket tett. Ezen vízió célja egy olyan világviszonylatú hidrogén társadalom létrehozása, amely a közlekedési szektoron túl is a hidrogénalapú technológiákat hasznosítja.    

Forrás: hyundaimotorgroup.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését