A Hyundai Indonéziába költözteti gyárát


A Hyundai Motor azt tervezi, hogy eddig Kínában működő 1-es számú összeszerelő üzemét áthelyezi Indonéziába, hogy ezzel alkalmazkodjon a megváltozott viszonyokhoz.  

Az üzem áthelyezése érdekében a Hyundai Motor az idei év elején egy munkacsoportot hozott létre. A híradások szerint ez a csapat idén március óta együttműködik a legfontosabb logisztikai partnerekkel azért, hogy közösen egy szállítási tervet dolgozzanak ki a pekingi 1-es gyártóüzem Indonéziába költöztetéséhez.  

Első körben a Hyundai Motor részegységekre bontja régi kínai gyárait, egy nagyjavítás révén felújítja őket, majd hajókkal elköltözteti azokat. Néhány üzem Kínából közvetlenül Indonéziába kerül, míg másokat Koreán keresztül szállítják Indonéziába. Ez lesz az első olyan alkalom, amikor a Hyundai Motor külföldi termelési bázisait egy hatalmas szállítási művelettel egy másik országba helyezik át.   

A használt gyáregységek listázása megtörtént már, amelyben a pekingi 1-es gyár 13 legfontosabb termelési egységei találhatóak meg. A Hyundai Motor a fényezőüzemet, a műhelyeket, a szállítási létesítményeket és a robotokat Kínából közvetlenül Indonéziába fogja szállítani, míg a présüzemet, a továbbító robotokat, a szállítószalagokat Koreán keresztül viszi Indonéziába. Mindezek nélkülözhetetlenek egy autógyár működéséhez. Szakértők szerint a részegységeket a nagyjavítások nehézségei alapján osztályozták így.   


A Hyundai Motor idén májusban zárta be a kínai 1-es gyártóüzemét, ám azt még nem közölték, mihez kezdenek majd a gyár meglévő területével. A szakértők szerint a Hyundai várhatóan hosszú távra bérbe adja majd ezt a területet a rajta lévő épületekkel együtt bérbe fogja adni egy helyi gyártónak. A Kia Motors ugyanezt tette a Yangchegy 1-es üzemével. 

Indonézia lehet a Hyundai Motor leendő új központja Ázsia délkeleti részén. Miután a pekingi üzemet teljes egészében áthelyezték Indonéziába és a gyár megkezdi működését, a szakértők szerint a vállalat jelenős mértékben bővítheti jelenlétét a térségben.  

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését