Álca alatt az új Hyundai i20 Indiában


A Venue kisterepjáró bevezetése után a Hyundai indiai vállalata a kompakt kisautókat se hanyagolja el, így megkezdték az új i20 modell új generációjának tesztelését. 

Az Európában tesztelés közben elcsípett korábbi prototípus után most Indiában is felbukkant a Hyundai új generációs i20 modelljének első tesztpéldányai. A korábban szinte teljesen meztelen frontrésszel lefotózott kisautóval ellentétben az Indiában tesztelt autók mindenhol vastag takaróponyvát kapott. Ennek ellenére a tesztelt autó egyértelműen azonosítható, különösen a korábbi felvételekkel összevetve. 


Az új i20 követi a Hyundai Érzéki Sportosság formanyelvét, amit a Le Fil tanulmányautó alapján először az új Sonata modellen alkalmaztak. Ennek megfelelően a karosszéria jobban formázott, a vonalak tisztábbak, miközben a méhsejtmintás kaszkád hűtőmaszk a Sonatához hasonlóan nyúlik el a frontrészen. A tető laposabbnak tűnik, miközben az autó méretei is nőnek a modellváltás során. 


A belső térben jobb anyagminőségre, több puha műanyag alkalmazására számíthatunk. Emellett várhatóan az új i20-ba is beköltözik a központi „lebegő” multimédiás kijelző, amit korábban az i30, vagy Indiában legutóbb a Venue is megkapott. Az új i20 belső kialakítása talán leginkább ez utóbbi modell alapján képzelhető el. Az is biztos, hogy a Venue után az i20 is megkapja a Hyundai új Blue Link rendszerét is. 


Motorok tekintetében valószínűleg az indiai változat is megkapja azt az 1.0 literes T-GDI benzinest, amit most vezettek be a Venue kínálatában. Emellett talán az 1.2-es megmarad alapváltozatnak, míg a z 1.4-es dízelmotoros verzió is bekerülhet a kínálatba. A mostani európai változathoz hasonlóan egy hétfokozatú 7DCT váltó is megjelenhet opcióként. 

A mostani Hyundai i20 még mindig jól fogy Indiában, ahol a kisautó az újabb konkurensekkel is fel tudja venni a versenyt.  Az új i20 prémiumosabb kivitelben várhatóan ezt a trendet folytatja majd.

Forrás: overdrive.in

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését