Kétezer Ioniqot szállít a Hyundai Szingapúrba

        
A dél-koreai Hyundai Motor bejelentette, hogy a helyi autópiac egyik meghatározó járműszállító képviselőjeként további Ioniq hibrideket szállít Szingapúr legjelentősebb közlekedési vállalatának.

A szingapúri ComfortDelGro vállalattal korábban kötött megállapodását megerősítve a Hyundai Motor összesen kétezer darab Ioniq hibridüzemű benzines modellt fog leszállítani a vállalat számára. A vállalat képviselője azt is megerősítette, hogy ebből 1 500 darab még az idei év végéig megérkezik, míg a további 500 darabot jövő év első felében szállítják le.  

A ComfortDelGro vállalat Szingapúr legnagyobb közlekedési vállalata, amely jelenleg működtetett 12 ezer taxijával a helyi piac 60 százalékát fedi le. A vállaalt képviselői azt is elmondták, a délkelet-ázsiai vállalat mára Kínára, Angliára és Vietnámra is kiterjesztette üzleti tevékenységeit és más üzletágakban is érdekelt, mint pl. buszok és a vonatok. 


A Hyundai Motor 2007 óta szállít Sonata és i40 limuzinokat, valamint i30 kompaktokat a ComfortDelGro vállalat részére. Tavaly az autógyártó bejelentette, hogy egy olyan új megállapodást írtak alá, amelynek értelmében 1 200 darab Ioniq hibridet szállítanak a szingapúri vállalat részére. Az elmúlt 13 év során a Hyundai Motor összesen 26 ezer darab taxit, többek között Ioniqot  értékesített Szingapúrban, amellyel 56 százalékos részesedése van a helyi taxipiacon. A dél-koreai autógyártó ezzel már kilencedik éve Szingapúr legnagyobb taxiszolgáltatója. 

„Megerősítettük a környezetbarát taxipiacon elért pozíciónkat azzal, hogy Ioniq taxikat szállítunk Szingapúrba, amely nemcsak a régió pénzügyi és disztribúciós központja, de 15 milliós éves látogatójával a térség egyik legnagyobb turisztikai célpontja is” – mondta a Hyundai Motor egyik képviselője. 

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja a Facebookon és az Intagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A világ legviccesebb Hyundai kereskedése lett a hatvani Prémium Autóház Kft.

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését